REKORDAN BROJ

Peti međunarodni sajam kristala, minerala, dragog i poludragog kamenja u Zenici okupio 24 izlagača

Ljubitelji kristala i minerala okupili smo se na malom jubileju ovog sajma, na kojem najviše imamo izlagača iz BiH, kazao je Islamović

Sajam u Zenici. Fena

FENA

16.12.2023

Peti međunarodni dvodnevni sajam dragog i poludragog kamenja i kristala “Zenica 2023” okupio je danas rekordna 24 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a u okviru Udruženja “Gorski kristal” Fedracije Bosne i Hercegovine, organiziraju ga zenički ljubitelji kristala Muamer i Vernes Islamović.

- Ljubitelji kristala i minerala okupili smo se na malom jubileju ovog sajma, na kojem najviše imamo izlagača iz BiH, nekoliko iz Hrvatske te jednog izlagača iz Srbije. Imamo izložene kristale iz cijelog svijeta, a naši omiljeni su kristali iz našeg bližeg susjedstva – Busovače i gradova Srednjobosanskog kantona. To su kristali koji su među kolekcionarima jako popularni - kazao je Islamović.

On napominje kako je sjedište Udruženja “Gorski kristal” FBiH u Visokom te da broji oko 5.000, ali stalnih je 50-ak članova, koji svoje eksponate izlažu po sajmovima. Uprkos činjenici da, podvukao je, nisu podržani od strane lokalne zajednice, zadovoljan je što imamju četiri više izlagača nego prošle godine, kada ih je bio 20.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.