VELIKA BRITANIJA

Godinama je zagorčavala život Lejdi Di, a sada znamo i kako je reagirala na vijest o njenoj smrti

Od nesreće u kojoj je život izgubila princeza Dajana prošle su 22 godine, a interesiranje javnosti za nju ne jenjava

Kamila i princ oduvijek su u ljubavi. Agencije

Avaz.ba

15.9.2019

Od nesreće u kojoj je život izgubila princeza Dajana prošle su 22 godine, a interesiranje javnosti za nju i dalje ne jenjava. 

Svima omiljena Dajana ostaje najdraža članica kraljevske porodice, zauvijek upisana u srca mnogih obožavalaca, pa stoga ne čudi što se u vezi s njenom iznenadnom smrću i dalje pletu teorije zavjere. 

Vjenčali su se sedam godina nakon smrti princeze Dajane. Agencije

Nesretna Dajana bila je supruga princa Čarlsa (Charles), koji ju je godinama varao s Kamilom Parker Bouls (Camilla Parker Bowles), njegovom jedinom ljubavlju. Sada su britanski mediji napokon otkrili detalj iz noći kada je Dajana poginula, a koji je fanove zanimao godinama - kako je Kamila reagirala na smrt Lejdi Di?

Navodno je Kamili za smrt Dajane rekao upravo princ Čarls, probudivši je u noći telefonskim pozivom. Prvo joj je rekao da je doživjela nesreću, ali da je slomila samo ruku, da bi je oko četiri ujutro ponovo pozvao i javio joj da je Dajana umrla.

Na iznenađenje mnogih, Kamila se navodno šokirala tom viješću i bila je jako ražalošćena, a ostatak noći provela je s Čarlsom na telefonu. Princ je, naime, bio teško pogođen, a naročito je patio zbog svojih sinova koji su ostali bez voljene majke. Zbog toga ga je Kamila satima razgovorom tješila.

Čarls je bio shrvan, a uz tugu za bivšom suprugom mučila ga je i pretpostavka da će svjetska javnost za nesreću okriviti njega.

Kao što znamo, dobro je predvidio reakciju javnosti, jer su se sljedećeg dana paparaci okupili oko kuće Kamile Parker i okupirali je, a mnogi je i dan-danas okrivljuju za propast kraljevskog braka i Dajaninu sudbinu.

Čarls i Kamila vjenčali su se sedam godina nakon smrti princeze Dajane, a prvi su se put kao par službeno pojavili u javnosti pet godina nakon Dajanine smrti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.