NOGOMETNE LEGENDE

Lotar Mateus: Roditelji me nisu voljeli

U novoj knjizi „Dom-tamo gdje je srce kod kuće“, koja će biti objavljena 23. septembra, poznati Nijemac pisao je o svom djetinjstvu, roditeljima, problemima s kojima se susretao kao tinejdžer

L. K. P. / Avaz.ba

19.9.2019

Mateus: Knjiga „Dom-tamo gdje je srce kod kuće“ stiže 23. septembra - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nekad najbolji nogometaš svijeta i bivši trener Partizana Lotar Mateus (Lothar Matthaus, 58) početkom godine odlučio je završiti svoju trenersku karijeru. Poznat je po svojoj borbenosti i opakoj strani, a o njegovoj emocionalnoj strani malo je toga poznato u javnosti.

U novoj knjizi „Dom-tamo gdje je srce kod kuće“, koja će biti objavljena 23. septembra, poznati Nijemac pisao je o svom djetinjstvu, roditeljima, problemima s kojima se susretao kao tinejdžer.

Jedna rečenica posebno je zaintrigirala javnost, koja je omogućila da se ovom čovjeku duboko pogleda u dušu.

- Moji roditelji imaju ogromno srce, ali meni kao djetetu nisu pružali ljubav koju sam očekivao – napisao je slavni sportista.

Njegova majka Katarina (Katharina) radila je 30 godina za „Pumu“, a otac Hajnc (Heinz), koji je umro u avgustu ove godine, 40 godina je radio u jednoj sportskoj firmi.

- Malo sam vremena provodio s roditeljima. Ne zato što to oni nisu htjeli, već zato što to nije bilo moguće. Bili su obični radnici i radili su od jutra do mraka da bismo zaradili novac. Tako da sam vrlo rano postao samostalan i borio se sam za sebe. Vrlo rijetke momente u sedmici provodili smo zajedno – prisjetio se Mateus.

Legendarni Loter posljednji angažman imao je kao selektor reprezentacije Bugarske, koju nije uspio da odvede na Evropsko prvenstvo 2012. godine koje je održano u Ukrajini i Poljskoj.

Ostat će upamćen i po tome da je 2003. godine odveo Partizan u Ligu šampiona.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.