TUZLA

Pjevač iz Gračanice pjevat će sevdalinke, narodne pjesme i hitove za sve generacije

Nikada Jukan nije zaboravljao svoju porodicu, svoju Gračanicu, o kojoj je snimio dvije pjesme “Kad pogledam sa Vuknića” i “Gračanicu voda zaplavila”

Jukan: Trideset godina na estradi. H. Čalić

H. Čalić

2.10.2019

Gračanlija Ibrahim Jukan, sevdalija, ali i uspješan izvođač narodnih pjesama - hitova za sve generacije, s prijateljima će u tuzlanskom BKC-u u 20 sati obilježiti 30 godina uspješnog rada na estradi - kako kaže, 30 godina svog umjetničkog rada.

Pjevat će Jukan večeras svoje sevdalinke koje je učio od legende Safeta Isovića, ali i hitove kao što su: “Otišla, pa šta”, “Mutna rijeka”, “Jasna”, “Carica”… On je učesnik Bihaćkog festivala, Festivala sevdalinke u Tuzli, a svoje pjesme dva-tri puta je izvodio širom Amerike. 

Nikada Jukan nije zaboravljao svoju porodicu, svoju Gračanicu, o kojoj je snimio dvije pjesme “Kad pogledam sa Vuknića” i “Gračanicu voda zaplavila”. Muzikom se počeo baviti 1984. godine, kada je pobijedio na takmičenju pjevača amatera “Mladi pjevaju proljeću” u Gračanici. U žiriju je bio legendarni Zaim Imamović i Jukanu je rekao da je rođeni pjevač. Osim toga, Ibrahim se uspješno bavi i proizvodnjom zdrave "Eko Jukan hrane”. 

Zato, vrijedi večeras u 20 sati doći u BKC u Tuzli i uživati dva sata u dobroj muzici Ibrahima Jukana i prijatelja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.