SJEĆANJA

Luk Peri: Da je živ, slavio bi 53. rođendan

Prije glumačke karijere radio je kao konobar i asfaltirao ceste

Luk Peri. Avaz

Avaz.ba

11.10.2019

Da je živ, Luk Peri (Luke Perry) danas bi slavio 53. rođendan. On je umro 4. marta od posljedica teškog moždanog udara.

Prije dobivanja prve uloge u televizijskoj reklami, Peri je bio konobar i asfaltirao ceste kako bi sakupio novac za satove glume. 

Uloga Dilana Mekeja (Dylan McKay) u seriji "Beverly Hills 90210" obilježila mu je život. Njegove fotografije krasile su naslovnice tinejdžerskih magazina, a dobio je titulu zločestog dečka devedesetih. 

Od djetinjstva mu je uzor bio očuh, građevinski radnik Stiv Benet (Steve Bennet), pa je Luk često isticao kako ga je on naučio svim važnim stvarima u životu. 

- Očuh me naučio svim pravim vrijednostima u životu, pa i onoj najvažnijoj - kako biti pošten čovjek. O biološkom ocu ne volim govoriti i želim da to ostane moja privatna stvar. Ocem smatram Stiva, koji me odgojio kao vlastito dijete. Bio mi je podrška u svim situacijama i rado mi je davao savjete o svemu što me zanimalo. Zauvijek ću mu biti zahvalan na tome - izjavio je svojevremeno Peri. 

Posljednji film koji je snimio bio je "Once Upon a Time in Hollywood'' Kventina Tarantina (Quentin), čiju premijeru, nažalost, nije doživio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.