PRIČA O USPJEHU

Mlada manekenka iz Sarajeva: Od "Vikinga" do studenta generacije u Dablinu

Dobila sam mnogo ponuda, poslovnih i akademskih

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

17.10.2019

Iris Bijedić - Avaz
Bijedić: Živi u Irskoj - Avaz
Manekenka iz Sarajeva preselila u Dublin - Avaz
Bijedić: Završila master studij  u Dablinu - Avaz
Bijedić: Pojavila se u čuvenoj seriji "Vikinzi" - Avaz
+5

Sarajka Iris Bijedić već nekoliko godina živi u glavnom gradu Irske, gdje studira ekonomiju, ali uspješno gradi i karijeru modela.

Opširan program

Ove godine završila je master studij na “Griffith Collegeu” kao najbolji student, a nešto ranije se pojavila u čuvenoj svjetskoj seriji “Vikinzi“ te osvanula u priznatom italijanskom magazinu “Vogue”.

Iz Dablina za “Dnevni avaz” govorila je o uspjehu na prestižnom koledžu te kako to utječe na njenu budućnost.

- Ovaj uspjeh mi je otvorio mnoga vrata u poslovnom svijetu. Dobila sam brojne ponude, kako poslovne tako i akademske, u smislu mogućnosti stipendija za daljnji nastavak školovanja, odnosno doktorat – govori nam Bijedić.

Završila je “double degree” program iz oblasti poslovnih studija koji nudi “Sarajevo Business School” u saradnji s “Griffith College” iz Dablina.

- Sam program je dosta opširan. Međutim, na trećoj godini u Dablinu fokusirala sam se na predmete vezane za upravljanje projektima i logistiku te je nekako master iz “International Procurement and Supply Chaina” bio očekivan slijed – kaže Bijedić.

Na naše pitanje šta za nju predstavlja ovaj uspjeh, Bijedić kaže:

- Imati čast da budem najbolji učenik na jednom fakultetu u Irskoj iz oblasti koju mnogo volim je stvarno veliko zadovoljstvo. Jednostavno se sav trud uvijek isplati i nema te stvari koja nas može zaustaviti na tom putu ako je naš um dovoljno fokusiran na to.

Značajan ugovor

Biti najbolji student u generaciji u Dablinu ipak je zahtijevalo određene žrtve.

- Dosta se odrazilo na moju karijeru manekenke, s obzirom na to da sam u nedostatku vremena morala odbiti neke ponude teškog srca, posebno one iz Londona. Ali nastavila sam raditi u Irskoj i okušala sam se i u glumačkim vodama ovdje – kazala nam je Bijedić.

Prije godinu je potpisala ugovor sa, kako kaže, jednom od najjačih modeling agencija u Irskoj “Assets Models”. Ističe da je za nju to veoma značajno.

- Ali zbog posla u struci koji radim nemam priliku da putujem kako bih radila kao “full time” model i u potpunosti se posvetiti tome – zaključuje Iris.

Velika ljubav

- Moja ljubav prema manekenstvu i sceni je stvarno velika te trenutno imam jedan glumački projekt. Prošla sam na audiciji u “Gaiety School of Actingu” i tome se mnogo radujem – ističe Bijedić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.