IGRA SUDBINE

Model Aldin Bunić: U Indiji sam našao svoju Beograđanku

U Minhenu osnovao svoju agenciju

Aldin i Sonja: Moda ih spojila. Facebook

Piše: A.HODŽIĆ

24.10.2019

Bosanskohercegovački maneken Aldin Bunić oženio se poznatom srbijanskom manekenkom Sonjom Zarić, s kojom se prije dva mjeseca pojavio i u spotu „Venama“ grupe „Lexington“.

Lijepi momenti

Sudbina ovog mladića iz Krajine mogla bi poslužiti kao scenarij za film. Bunić je, naime, još od djetinjstva na fudbalskom terenu bio velika sportska nada, a onda mu se dešava povreda, kada ga sasvim slučajno otkriva modni agent, koji ga je otisnuo u svijet mode.

- Od djetinjstva sam pokazivao ljubav prema fudbalu i tako je trajalo sve do 20. godine, dok se nije desila povreda ligamenata i od tada mi život počinje plivati u drugim vodama. Sve je krenulo neplanirano, slučajno me otkrio jedan modni agent preko kojeg ulazim u svijet mode . „Z Model Management“ prva je agencija za koju sam radio. Naša saradnja trajala je dvije godine te odlučujem nastaviti kao freelancer. Tu su uslijedili mnogi lijepi momenti i na poslovnom i na privatnom planu – otkriva nam Bunić, koji je u Aziji izgradio sjajnu karijeru.

Na tom putu Bunić upoznaje i manekenku iz Srbije, koja je danas njegova supruga.

Spustili kofere 

- Mnoga putovanja, različiti poslovi i iskustva doista su me izgradili u zreliju osobu. Sonju sam upoznao u Indiji. Radili smo u istoj modnoj agenciji. Ona dolazi iz Beograda. Mnoga putovanja zajedno smo radili, da bismo na kraju odlučili spustiti kofere i stacionirati se u Minhenu, gdje smo ostvarili svoju ideju da osnujemo agenciju „InfernoNine“. Tek smo na početku, a svaki je početak težak – rekao nam je maneken.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.