LJEPOTICA S TV EKRANA

Marina Kotevski-Mandić: Tajna uspješnog balansiranja je dobra organizacija

Osim u novinarstvu ostvarila se i u ulozi majke

Piše: J. A. / Avaz.ba

29.10.2019

Marina Kotevski-Mandić:  Ono što je dobro ne treba mijenjati - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Marina Kotevski-Mandić važi za jednu od najljepših srbijanskih TV voditeljica. Svoju novinarsku karijeru započela je prije 15 godina na SOS kanalu, a zatim je na TV Avala vodila i uređivala čuvenu emisiju "Milica na kvadrat", na Pinku "Bingo", "Akademiju debelih", "City", dok sada ima svoju autorsku emisiju "Venčanje od A do Da" koju radi u sopstvenoj produkciji. 

- Vjerujte da se i sama iznenadim kada shvatim da je prošlo toliko vremena od kada sam prvi put stala pred televizijske kamere, na tada vrlo popularnom SOS kanalu. Na ovoj sportskoj televiziji radila sam četiri godine i nosim najljepše moguće uspomene. To su bila moja prva televizijska iskustva i sada izražavam zahvalnost što su u meni prepoznali to nešto - kaže Kotevski-Mandić.

Marina sada ima svoju emisiju "Venčanje od A do Da".

- Najveći izazov je odabrati prave goste, koji svojom ljubavnom i porodičnom pričom treba da nas podsjete zašto je porodica najvažniji oslonac, kako pojedinca, tako i cijelog društva. Bavim se svim segmentima emisije, od zakazivanja gostiju i sagovornika, preko odlaska na teren i snimanja najava, do onog finalnog procesa sklapanja odnosno montaže emisije - priča nam Marina.

Reakcije na njenu emisiju su gotovo stopostotno pozitivne.

- Ljudima je drago čuti do sada neispričane i nepoznate detalje iz ljubavnog života omiljenih poznatih ličnosti, ali i da dobiju brojne korisne životne savjete. To su tople i emotivne priče, pune anegdota i raznih zanimljivosti koje ne samo da nas podsjećaju da su i poznate ličnosti obični ljudi, već nas upravo oni svojim primjerima inspiriraju. Srce mi je zaista puno kada mi ljudi kažu da im se emisija dopada - ističe naša sagovornica.

Putovanja su sastavni dio novinarskog posla, a Marina nam je otkrila i koja država je posebno oduševila.

- Vjerujem da je najpametnije uložen novac onaj koji ste potrošili na putovanja. Ako bih neko mjesto morala izdvojiti, onda bi to bio Island. Jednostavno, to je zemlja koja je potpuno drugačija i neočekivana, zemlja raskošnih prirodnih ljepota i fenomena - otrkiva Marina.

U Sarajevu je bila samo u prolazu, uz kratko zadržavanje.

- Nadam se da ću u najskorije vrijeme imati priliku da se uvjerim u gostoprimstvo Sarajlija, ljepote grada i odličnu hranu - riječi su ove srbijanske voditeljice.

Osim u novinarstvu Marina se ostvarila i u ulozi majke. U braku je sa Aleksandrom Mandićem sa kojim ima dvoipogodišnjeg sina Lazara.

- Vjerujem da je tajna uspješnog balansiranja samo dobra organizacija. Suprug Aleksandar mi mnogo pomaže, a njegova pomoć mi je bila najdragocjenija upravo u prvim mjesecima nakon porođaja. Kada god sam morala odustvovati zbog posla, bila sam potpuno mirne glave, znajući da će Aca odlično brinuti o Lazaru i da će sve uraditi baš kako treba - kaže ponosna mama.

Zbog svog atraktivnog izgleda, ova srbijanska TV voditeljica svakodnevno dobiva mnoge komplimente, koji joj prijaju.

- Na početku svoje karijere znatno više sam se osvrtala na komentare. Vremenom prosto naučite da ih ne shvatate zdravo za gotovo, odnosno da zbog komplimenata ne treba da poletite, kao što ni zbog nekih negativnih komentara ne treba da se oneraspoložite. Najvažnije je da je čovjek samosvjestan i siguran u sebe, ali da bi samouvjerenost bila opravdana, morate konstantno ulagati i raditi na sebi - naglašava Marina.

Naša sagovornica govorila je i o planovima za budućnost.

- Nova televizijska sezona je počela, a sa njom i nova, četvrta sezona emisije "Venčanje od do Da". U tom pogledu za sada neće biti većih promjena, jer smatram da ono što je dobro ne treba mijenjati. O nekim daljim planovima za sada ne mogu mnogo govoriti, upravo zato što je moj posao dinamičan i protkan svakodnevnim izazovima - zaključuje Marina Kotevski-Mandić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.