ŽIVOT

Lucija Šerbedžija, kćerka Radeta Šerbedžije, hitno operisana

Nezgoda sa slomljenim kukom dogodila joj se i 2014. godine

Lucija i Rade Šerbedžija. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

31.10.2019

Glumica Lucija Šerbedžija (46), kćerka Radeta Šerbedžije, jučer je hitno operisana i, kako prenose hrvatski mediji, slomila je kuk. Zbog dužeg oporavka, odgođena je premijera nove predstave pozorišta "Hotel Bulić" - "Hedda Gabler", kao i čak tri predstave u njenom matičnom pozorištu ZKM.

- Svima nam je u pozorištu veoma žao što se Luciji dogodila ova nezgoda, svi su naši članovi ansambla jako povezani s Lucijom i rade na čak tri predstave, ali svima je sada najvažnije da sve prođe uredu i da se Lucija oporavi - rekli su iz pozorišta KZM za hrvatske medije.

Nezgoda sa slomljenim kukom Luciji Šerbedžiji dogodila se i 2014. godine, usred ljeta, tokom trčanja na Silbi, gdje je bila na godišnjem odmoru. Operisana je tada u Klinici za ortopediju u Lovranu i već nakon nekoliko dana počela je da hoda uz pomoću štaka. Ljekarska praksa pokazuje da kompletan oporavak i odbacivanje štaka traju skoro tri mjeseca. Sam kuk zarasta oko četiri sedmice, ali su dva mjeseca potrebna da se ponovo prilagodi opterećenju do kojeg dolazi usljed hodanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.