LIČNOST SEDMICE

Marija Šerifović: Borac, glas i heroj

Regionalna pop zvijezda ispunila je želju evropskoj prvakinji u ID džudu Azri Dedić iz Bihaća

Šerifović: Humanitarka velikog srca. Arhiv

Piše: Adi HODŽIĆ

9.11.2019

Evropska prvakinja u ID džudu Azra Dedić iz Bihaća i nekadašnja evropska prvakinja u muzici Marija Šerifović iz Beograda susrele su se ove sedmice, simbolično na pola puta, u Sarajevu, gradu kojem oduvijek svi putevi vode. 

U toku pres-konferencije na kojoj se Dedić obraćala medijima u hotelu “Europa”, kao iznenađenje mladoj sportistkinji, stigla je Marija Šerifović, s kojom se čvrsto zagrlila i time ostvarila još jedan svoj san.

Odgodila sve

Čuvši za Azrinu priču, evrovizijska pobjednica odgodila je sve svoje obaveze i bez razmišljanja doputovala u naš glavni grad kako bi upoznala hrabru prvakinju.

To što simpatična Azra sama sebe naziva superherojem je i presudilo da Marija prevali put kako bi je upoznala i tako su se spojile dvije heroine.

Nije nikakva novost da regionalna pop zvijezda pokazuje svoju humanu stranu, još prošlog mjeseca skućila je sedmočlanu porodicu koja je bila primorana izaći iz svog doma u beogradskom naselju Dorćol, dok je ljetos pomogla djevojci vidjevši je na ulici uplakanu kao žrtvu džeparoša.

I u toku priprema popularnog muzičkog šoua u kojem je mentorica i članica žirija, Šerifović je još jednom pokazala veliko srce tako što je o svom trošku povela svoje kandidate na putovanje u Pariz, gdje su uživali nekoliko dana.

Životna sudbina

Nije pjevačica oduvijek takva, takvom su je učinili iskušenja, padovi, usponi… U filmu “Ispovest” otvorila je srce i dušu te iznijela sve detalje svoje životne sudbine i svega onoga što ona jeste - borac, heroj i glas.

U odnosu na izoliranu i pomalo nadmenu 23-godišnjakinju koja je 2007. pobijedila na Eurosongu u Helsinkiju, Marija je danas zrelija i pristupačnija.

Nakon blagog pada u pjevačicinom životu, stiglo je vrijeme za svođenje računa i zrelost, povukla se na nekoliko godina, a onda se kao feniks vratila sa muzičkom trilogijom, tri velika hita koja su osvojila regiju.

Marija se oslobodila, spustila s vrha, ali ne ponizno da bi dole ostala, već kako bi pomogla onima koji su na dnu, pokazujući i osvjetljavajući im put.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.