HUMANA MISIJA

Amra Silajdžić-Džeko pozvala građane da daruju kosu za djecu oboljelu od raka

Udruženje ''Srce za djecu oboljelu od raka'' izrađuje perike

Avaz.ba

10.11.2019

Džeko: Družila se s mališanima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

„Moja kosa, tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje ''Srce za djecu oboljelu od raka'' u sklopu ovog projekta izrađuje perike i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose. Veliku podršku ovom projektu pružaju dobrovoljni donori kose koji dodatno ovaj projekt čine humanijim i većim.

Ambasadorica Udruženja Amra Džeko je svojim primjerom, odnosno donacijom kose potakla druge na donaciju kose te je na današnjoj pres-konferenciji u Roditeljskoj kući pozvala građane na novu akciju darivanja kose, koja će se održati 17. novembra 2019. godine od 11 do 17 sati u SCC-u.

Prije svega, želim reći da mi je veliko zadovoljstvo što mogu biti ambasadorica Udruženja ''Srce za djecu oboljelu od raka'' i na ovaj način doprinijeti Udruženju i djeci. To je i moj lični uspjeh. Želim potaknuti i druge ljude da učine isto, da pomognu ovim mališanima, jer vaše malo nekome je puno. Osim cjelodnevnog druženja i na platou ispred SCC-a će se dešavati humanitarna akcija, gdje će svi građani koji ne mogu donirati kosu moći kupiti crveni balon u obliku srca u vrijednosti od 5 KM i na taj način podržati projekt ''Moja kosa, tvoja kosa'' - rekla je Amra. 

Akciju je podržao i Grad Sarajevo te je konferenciji prisustvovala Dragana Solaković, pomoćnica gradonačelnika Abdulaha Skake.

- Želim sve pozvati da nam se u nedjelju pridruže na još jednoj humanoj akciji. Tradicionalno Grad Sarajevo podržava sve aktivnosti Udruženja. Ono što predstavlja motivaciju za sve nas, ali i za djecu, jeste solidarnost naših građana. Ovo su jako lijepe i humane priče koje treba podržati - rekla je Dragana Solaković.

Iz Roditeljske kuće poručili su da im je veliko zadovoljstvo jer su uspjeli probuditi humanu stranu, odnosno svijest kod ljudi iz BiH, ali i iz cijelog svijeta.

- Kosa nam stiže iz svih krajeva svijeta. Ovo je najvažniji projekt koji je jako puno doprinio našoj dječici, djevojčicama koje se suočavaju s gubitkom kose. Nismo očekivali da će biti ovakvi rezultati, ali smo sretni jer vidimo osmijehe na licima djece, a i roditelja. Za njih ovaj projekt puno znači. Mi smo do sada izraditi 38 perika u našoj radionici, od toga smo sakupili 3.600 donirane kose. Osamdeset posto donatora čine djevojčice uzrasta do 12 godina. U našoj vlasuljarskoj radionici rade mladi koji su preživjeli rak. Pozivamo sve naše građane koji imaju prirodnu netretiranu kosu da dođu i doniraju kosu te podrže projekt ''Moja kosa, tvoja kosa'' - rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja ''Srce za djecu oboljelu od raka''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.