LOS ANĐELES

Tejlor Svift nadmašila Majkla Džeksona

Selena Gomez otvorila je svečanost u svom prvom TV nastupu uživo nakon što joj je 2017. bila podvrgnuta transplantaciji bubrega i borbi protiv anksioznosti i depresije

Svift: Veliki trijumf. Agencije

L. S. R. /Avaz.ba

25.11.2019

Američka pjevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) ponovo je trijumfirala na "American Music Awards" osvojivši šest nagrada, sada već ukupno 29, čime je nadmašila rekord Majkla Džeksona (Michael Jackson), koji je prikupio 24 nagrade.  

Svift je osvojila glavnu nagradu za umjetnicu godine te četiri druge. Dobila je i nagradu za počasnu umjetnicu desetljeća.

- Sve što mi je važno su uspomene koje godinama imam s vama - rekla je 29-godišnja Svift publici na svečanosti u Los Anđelesu nakon što je izvela remix svojih hitova. 

Očekivalo se da će Svift progovoriti o svađi sa šefovima diskografske kuće "Big Machine Records" Skuterom Braunom (Scooter) i Skotom Borhetom (Scott Borchett), jer su joj oduzeli autorska prava na njenih prvih šest albuma, koje je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga joj je prijetila zabrana izvođenja pjesama, kao i zabrana korištenja iste te muzike u dokumentarcu koji je izdao "Netflix".  

Međutim, nedavno su "Big Machine Label Group" i "Dick Clark Production" objavili kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitiranje na obostrano odobrenim platformama.

No, u nedjelju pjevačica nije spomenula spor, iako je svoj nastup otvorila noseći bijelu košulju ispisanu naslovima svojih starih albuma. 

- Ova je godina za mene bila puna. Bilo je dosta dobro, ali i dosta komplicirano - rekla je Svift, koja je pobijedila u konkurenciji ispred Drejka (Drake), Arijane Grande (Ariane), Holzi (Halsey) i Post Malonea. Dobila je i nagradu za najbolji videospot, najbolji pop/rok album, najbolju pop/rok pjevačicu...

Mlada Bili Ajliš (Billie Eilish, 17) osvojila je dvije statue - za najboljeg novog izvođača i najboljeg alternativnog rok izvođača nakon što se njen singl "Bad Girl" uspeo na prvo mjesto američkih ljestvica.

- Učinili ste da se sve ovo dogodilo - rekla je Ajliš, zahvalivši svojim fanovima te je pokazala svoju podršku ekološkim organizacijama noseći majicu s sloganom ''No Music on a Dead Planet''.  

Selena Gomez (27) otvorila je svečanost u svom prvom televizijskom nastupu uživo u dvije godine nakon što joj je 2017. bila podvrgnuta transplantaciji bubrega i borbi protiv anksioznosti i depresije.

R&B pjevačica Lizo (Lizzo) izvela je svoj novi singl "Jerome", a Kubanka Kamila Kabeljo  (Camila Cabello, 22) i njen dečko Šon Mendez (Shawn Mendes, 21) otpjevali su svoj hit, pop singl ''Senorita'', koji je osvojio nagradu za saradnju godine.


Zvijezde na dodjeli Američkih muzičkih nagrada - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.