KONCERTI

"Radikalno šik!" Damira Avdića 5. decembra u Sarajevu

Album je snimljen u septembru ove godine, a najavljen je pjesmom "Kolone"

Avdić: Beskompromisni Tuzlak. Arhiv

Piše: L. K. P. / Avaz.ba

28.11.2019

Beskompromisni Tuzlak Damir Avdić, bh. kantautor sa slovenskom adresom, nastupit će 5. decembra u Sarajevu. Nedavno je objavio osmi studijski album "Radikalno šik!", koji će promovirati na ovom koncertu.

Na novom nosaču zvuka nalazi se 10 pjesama koje ostaju u duhu prethodnih albuma. Damirovi stihovi i njegova električna gitara progovaraju o nadrealnosti koju živimo, a muzički kritičari su ga već nazvali "perfektnim albumom" čiji tekstovi staju u odbranu "zgaženih, prezrenih i odbačenih".

Damir Avdić jedna je od onih ličnosti čija su djela bogatstvo kojim biste se poželjeli okititi. Autor vrhunskih tekstova specifikuma teško prijemčivog široj publici, secira društvene pojave, život i čovjeka mnogo bolje od onih koji se bave izučavanjem tih pojava.


Nastup u okviru koncertne sezone Jazz Festa Sarajevo "Grlom u jagode". Promo

Avdić će nastupiti u Sarajevskom ratnom teatru u okviru koncertne sezone Jazz Festa Sarajevo "Grlom u jagode" koja je ove godine organizirana po prvi put a predstavila je brojne međunarodne i bh. umjetnike. Sezona je počela u martu nastupom međunarodnog kvarteta „Nairuz“, u aprilu je koncert održao argentinsko-karipski duo Sofia Rei i JC Maillard, a u maju francusko-njemačko-tursko-bh. ansambl „Insane Insan“.

Nakon ljetne pauze uslijedili su koncerti beogradskog benda „Fish In Oil“, bh.-švicarskog muzičara Marija Batkovića, holandskog „The EXa“, finskog trija MOPO i Džimija (Jimi) Tenora, austrijskog „Shake Stewa“ te izraelskog „Quarter to Africa“. Koncert 5. decembra deseti je koncert u aktuelnoj koncertnoj sezoni Jazz Festa 2019.

Avdić je svoj novi album najavio videom za pjesmu „Kolone“, a album se može besplatno preuzeti na Damirovom band camp profilu.

Koncert Damira Avdića se realizira kao dio programa Sarajevofesta, u saradnji sa ''East West Centrom''.

Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, La Benevolencije 14. Na dan koncerta u prodaji će biti po istoj cijeni i na blagajni SARTR-a (od 18).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.