UŽIVANCIJA

Iza kulisa: Pogledajte ko je sinoć sve svirao u Sarajevu

Različiti žanrovi muzike na nekoliko lokacija

Piše: L. K. P. / Avaz.ba

14.12.2019

Sloga: Koncert Damira Urbana - Avaz
Gile u "My Faceu" - Avaz
Urban u klubu "Sloga" - Avaz
Čizma nastupao u "Jana Ice Gardenu" - Avaz
Čizma - Avaz
+4

Glavni grad Bosne i Hercegovine sinoć je bio preplavljen odličnim svirkama. Odlične svirke na nekoliko lokacija ponudile su različite žanrove tako da je svako mogao odabrati gdje će se opustiti i u kojoj će muzici uživati.

Riječki muzičar Damir Urban nastupio je u klubu „Sloga“, koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Poznati pjevač, tekstopisac i gitarista već godinama rasprodaje koncerte kako u regionu, tako i u našem gradu i rado je viđen gost.

Legendarna „Bombaj štampa“, na čelu s još legendarnijim Brankom Đurićem Đurom, poštovaoce svoje muzike zabavljala je u „Aquarius Vilsu“.

Svaki nastup poznatog Kakanjca Amara Jašarspahića Gileta u „My Faceu“ se čeka nestrpljivo. I ovog puta je priredio noć za pamćenje. Pjevalo se do sitnih sati, a Gile je dokazao da je jedan od najboljih i najtraženijih pjevača mlađe generacije.

Amel Ćurić održao je koncert u "Sarajevo Holiday Marketu", a pjevač i njegov bend odlično su zagrijali atmosferu.

"Jana Ice Garden" pravi je doživljaj zimske bajke, koja traje od 5. decembra do 5. januara, a donosi mnoštvo dobrih svirki. Mustafa Čizmić Čizma, prvobitni član, osnivač, basista i vokalni solista grupe „Bolero“, uz band „Proleteri“, svirao je pjesme s albuma „Na kraju slavlja“ i „O Jesenjinu“ i podsjetio publiku na brojne hitove kojima su ovi albumi obilježili kraj osamdesetih godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.