PLAVA KRV

Princ Filip u bolnici

Ušao sam u bolnicu

Princ Filip: Ima 98 godina. Agencije

M.S.S / Avaz.ba

20.12.2019

Princ Filip (Philip) prebačen je u londonsku bolnicu iz mjera predostrožnosti.

Princ Filip prima terapiju u bolnici. Bakingamska palača javila je da je vojvoda od Edinburga putovao u bolnicu kralja Edvarda VII (Edward) u Londonu u Engleskoj.

Princ Filip je u bolnici "radi posmatranja i liječenja u odnosu na prethodno postojeće stanje", javili su iz palače. Posjeta bolnici 98-godišnjeg princa je samo "mjera predostrožnosti prema savjetu doktora kraljevskog visočanstva", stoji dalje u saopćenju.

Jedan kraljevski reporter ističe da je princ Filip sam ušao u objekt i vjerovatno će ostati nekoliko dana. Drugi je dodao da je kraljica Elizabeta II ostala u Sandringemu i da nije otišla u bolnicu sa suprugom.

Princ Filip povukao se s javnih dužnosti 2017. godine i otad se samo povremeno pojavljivao. U maju je viđen s ostalim članovima kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu, na vjenčanju Gabrijele Vinsdor (Gabrielle Windsor) i Tomasa Kingstona (Thomasa) u kapeli svetog Džordža (George).

Kraljevska porodica obično provodi Božić u Sandringemu, a još nije poznato hoće li vojvoda iz Edinburga moći prisustvovati ove godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.