FILM

Stiže legendarni "Matrix 4"

Pojavit će se originalni likovi

Rivs i Mos kao Neo i Triniti. Arhiv

M. S. S. / Avaz.ba

31.1.2020

Detalji novog nastavka filma „Matrix“ još nisu otkriveni, ali čini se da scenaristica Lana Vačovski (Wachowski), koja je sa svojom sestrom Lili (Lilly) napisala i režirala originalne "Matrixe", nagovještava da će se u novom filmu pojaviti originalni likovi.

- Vrlo sam sretna što se ovi likovi vraćaju u moj život i zahvalna sam na još jednoj prilici da radim sa svojim velikim prijateljima - rekla je za "Variety" Vačovski.

Prema pisanju stranih medija, film koji još nije dobio službeno ime, bit će premijerno prikazan sljedeće godine. Snimanje će uskoro početi u Sjevernoj Kaliforniji, a većina glumaca već sedmicama trenira borilačke vještine kako bi bili spremni.

Indijska glumica Prijanka Čopra (Priyanka Chopra) u pregovorima je za ulogu. Ona se navodno nalazi u posljednjoj fazi pregovora da se pridruži glumačkoj ekipi, koju već čine Kijanu Rivs (Keanu Reeves) i Nil Patrik Haris (Neil Patrick Harris). Slično kao i kod drugih glumaca koji će učestvovati na snimanju, i uloga Čopre je nepoznata. Kijanu i Keri-En Mos (Carrie-Anne Moss) ponovo će igrati svoje legendarne uloge

Iako su nepoznati detalji o njihovim ulogama, poznato je da će se glumački par ponovo pojaviti kao Neo i Triniti. Kako će se vratiti, još se ne zna, jer su oba lika stradala u posljednjem dijelu.

Godine 2017. ponovno pokretanje trilogije nije uspjelo. Projekt je naišao na mnoge prepreke prije nego što je i započet. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.