FILM

Ben Aflek objasnio zašto je odustao od uloge Betmena

Alkoholizam imao utjecaj na njegovo odustajanje

Aflek: Odustao od uloge. Agencije

M. S. S. / Avaz.ba

19.2.2020

Kad je Ben Aflek (Affleck) naslijedio glumca Kristijana Bejla (Christian Bale) u ulozi novog Betmena, očekivalo se da će on provesti nekoliko godina kao Vitez tame i svojim fanovima pružiti nekoliko nastavaka filma. 

Međutim, nakon što se pojavio kao Betmen u filmovima "Batman v Superman: Dawn of Justice", "Suicide Squad" i "Justice League", Aflek se službeno povukao početkom 2019. godine, što je rezultiralo dovođenjem novog glumca za ulogu Betmena - Roberta Patinsona

U nedavnom intervjuu Aflek je priznao da su njegove borbe s alkoholizmom imale utjecaj na njegovo odustajanje od uloge. 

- Pokazao sam nekome scenarij. Rekli su mi: "Mislim da je scenarij dobar. Također, mislim da ćeš se napijati do smrti ako ponovo prođeš kroz ono što si upravo prošao” - rekao je Aflek za američke medije.

Ben Aflek je pričao za "The New York Times" o svom problemu s alkoholom, razvodu od bivše supruge, glumice Dženifer Garner (Jennifer) i raznim drugim temama vezanim za njegov privatni i profesionalni život. 

Kada se tema okrenula ka Betmanu, naglasio je kako je "Justice League" produkcija “iscrpila njegov interes” za nastavkom s tim likom.

Aflek je stvari stavio u perspektivu i odlučio je na vrijeme završiti svoj mandat kao Betmen.

Novi "The Batman" film, s Robertom Patinsonom u glavnoj ulozi, stiže u kina 25. juna 2021. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.