POZORIŠTE

Jasna Ornela Bery za "Avaz": Gluma sa sinom mi daje dodatni motiv

Jedini motiv da produciram predstavu jeste da igram u njoj

Bery: Ovo neće biti jedini moj projekt. Arhiv

Piše: M. S. S. / Avaz.ba

19.2.2020

Predstava „Ih, kako bih te ja“ je komedija u kojoj se svi mogu pronaći, poručila je Jasna Ornela Bery, a kako kaže, najvažnije joj je da kod publike izvuče osmijeh na lice.

- Ovo neće biti jedini moj projekt, iako je on primaran. Igramo predstavu i imamo zakazana nova gostovanja, iako imam svoje menadžere u regiji, dosta posla ja moram obaviti. Predstava je izvanredno primljena i u regiji i kod nas. Popraćena je ovacijama - govori ponosno Jasna.

Uz Jasnu, u predstavi igra i njen sin Vuk Marinić. Predstava je doživjela i jedno „uskakanje“, jer je Mario Drmač otišao na master studije, tako da sad s njima igra i Amar Selimović.

- Gluma sa sinom mi daje dodatni motiv, jer prvi put igramo zajedno, to je motor koji me pokreće u svim ovim događanjima – rekla je Bery.

Ovo nije prva predstava koju je Jasna producirala, ona iza sebe ima četiri predstave koje je producirala, a i u kojima je glumila, jer kako kaže, ako ne glumi, ne zna je li to dovoljno dobro.

- Jedini motiv da produciram predstavu jeste i da igram u njoj, jer to mi daje snagu da uradim odlično i ovaj dio posla iza scene – govori Bery.

Predstavu je režirao Irfan Avdić, adaptaciju i dramatizaciju uradili su Vuk Marinić i Vedrana Božinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.