MOSTARSKE NOTE

Marko Knezović: Danas je najisplativije ležati

Sa svirkama nastavljamo u maju. Završavamo novi album, kako smo i najavili. Koronavirusa ima ako ima, ako nema - nema

Knezović: Sada slijedi pauza. Promo

Razgovarala: L. KARAHMET - PUJAGIĆ / Avaz.ba

12.3.2020

quote
<p>Kad je Mario s ekipom osnovao bend, uzeli su ime “Zoster” (virusni herpes) kao odgovor na jedan opći pad imuniteta u društvu</p><br>

Mario Knezović, frontmen mostarske grupe „Zoster“, sa svojim je momcima obišao tri zemlje u Evropi za tri dana. Prvi nastup imali su u Njemačkoj, zatim Belgiji, a naš poziv zatekao ga je  u Holandiji, gdje su nastupili u subotu navečer. Otkrio nam je da su koncerti bili odlično posjećeni i da se oni u svoj rodni grad vraćaju u utorak.

- Sada slijedi jedna dobra pauza od nastupa. Opet ćemo malo raji svirati u maju – rekao je Knezović za „Dnevni avaz“.



20 godina

Grupa "Zoster": Vrijedno rade na novom albumu. Promo

Budući da  u posljednje vrijeme cijeli svijet strahuje od koronavirusa, što se tiče situacije u ove tri zemlje, Mario je rekao:

- Koronavirusa ima ako ima, ako nema - nema.

Još prošle godine svojim pratiocima na društvenim mrežama otkrio je da vrijedno rade na novom albumu, petom u njihovoj muzičkoj karijeri koja traje već 20 godina.

- Završavamo novi album, kako smo i najavili. Malo se odužilo, ali, eto, sve je pitanje tehničkih detalja. Sada ćemo prvo objaviti jedan singl, bit će i novi spot. Pa onda ide drugi, treći, pa i album – izjavio je poznati Mostarac.

Albume, kaže, ne objavljuju s mišlju hoće li im se to isplatiti.

- Naše je da napravimo album, pa ćemo onda vidjeti da li se isplati ili ne. Ali, danas je ipak najisplativije ležati, ako ćemo iskreno – smatra Knezović.



Sarajevska raja

Krajem februara imali su nastup i u jednom sarajevskom klubu.

-Vole nas u Sarajevu. Tu smo kao kod kuće, a to je dobar osjećaj. Bilo ljeto, bilo zima, uvijek je tako. Imamo tu i veliki broj prijatelja, tu su godine i godine prijateljstva. A jedan od članova naše grupe je Sarajlija, Adis Sirbubalo – zaključio je Knezović.

Na novom albumu neće biti nikakvih dueta.

-Nećemo to stići, a nismo ni imali tu viziju. Muzička saradnja treba se jednostavno desiti, to se ne može isforsirati. Mora to doći odozdo, a ne odozgo – kaže frontmen grupe „Zoster“.

Muzika je u mojim rukama

- Što se tiče glume, nemam nikakvih ponuda. Niko me ne zove. Volim ja i glumu, ali nije to nešto za čime idem. Ja idem za svojim poslom, pa ako se negdje sretnemo ja i gluma i dozvoli mi to vrijeme, možda opet nešto bude. Muzika je ipak u mojim rukama, dok su filmovi druga priča - kaže Knezović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.