USPOMENE

Sejo Pitić: Beba je umrla mirno, kako je i živjela; Gljiva: Bila nam je veliki uzor

Otišla na spavanje i više se nije probudila

Selimović: Vijest o smrti je rastužila mnoge. Arhiv

Piše: M. S. S. / Avaz.ba

10.3.2020

Vijest o smrti jedne od najboljih interpretatorica sevdalinke u BiH Izete Bebe Selimović rastužila je bh. estradu. Među njima je i Sejo Pitić, koji je rekao da je Beba umrla mirno, onako kako je i živjela, te nam otkrio da je Beba prethodnu noć sjedila s porodicom, zatim otišla na spavanje i više se nije probudila.

- Malo je reći da mi je bila kao sestra. Na kraju krajeva, mogu samo reći da se nismo dovoljno za života odužili Bebi Selimović, a sada kada smo je izgubili, vidjet ćemo ko je ona uistinu bila. Ima stara izreka „dok imadoh, ne znadoh, kad izgubih, spoznadoh“ – kaže Pitić.



Pitić: Dok imadoh, ne znadoh, kad izgubih, spoznadoh. Arhiv

Nadimak „Dama sevdaha“ je dobila zahvaljujući svom odnosu prema sevdalinci i ponašanju na estradi, pratio ju je glas samozatajne osobe za koju se nikada nisu vezali skandali. Tome svjedoči i Nazif Gljiva, koji za Bebu ima samo riječi hvale.

- Bila je veliki uzor i, što se mene tiče, sjećat ću je se uvijek kao jedne divne, prefinjene dame, dobre osobe, koja je uvijek htjela da pomogne i koja je tako prefinjeno pjevala. Bila je na neki način simbol poštenja, poštovanja i ljudskosti. Prava dama. Pronijela je slavu bh. muzike i dala nemjerljiv doprinos kulturnoj baštini BiH - govori Gljiva.

Gljiva: Bila je na neki način simbol poštenja. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.