ODBRANA

Kruz i Rajder brane Depa: On nije nasilnik

Poznajem ga samo kao dobrog i brižnog momka

Dep i Herd. Agencije

Avaz.ba

15.3.2020

Penelopi Kruz (Penélope Cruz) i Vinona Rajder (Winona Ryder) stale su na stranu Džonija Depa (Johnny Depp) u sudskoj tužbi koju je glumac podnio protiv bivše supruge Amber Herd (Heard).

Amber je prošle godine dala veliki intervju "Washington Postu" u kojem je opisala sebe kao žrtvu porodičnog nasilja i zlostavljanja, a Dep je odmah tužio za klevetu. Dvije slavne glumice sad su potpisale izjavu da će svjedočiti na sudu u korist Depa. 

Herd: Optužila Depa za zlostavljanje. Agencije

Rajder je bila u vezi s Depom četiri godine i već je izjavljivala da nikad nije bio nasilan tokom veze koja je počela 1990. Par se i zaručio pet mjeseci kasnije, ali su se ipak razišli.

- Poznajem ga samo kao dobrog i brižnog momka koji se vrlo, vrlo zaštitnički ponaša prema onima koje voli - rekla je jednom.

I Kruz je slično opisala svoje iskustvo s Depom. U svojoj izjavi pred sudom rekla je da nikad nije vidjela Depa kao nasilnika, iako ga je upoznala kad je imala 19 godina.

- Od tad je prošlo mnogo godina ali mogu reći da, osim što smo snimili tri filma, on je ostao moj jako dobar prijatelj. Oduvijek me impresionirala njegova ljubaznost, britki um i talent, te osebujni smisao za humor - rekla je Kruz. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.