PANIKA NA DVORU

Kraljica Elizabeta u strahu od koronavirusa otišla u karantin

To ne treba nikoga čuditi s obzirom na to da njih dvoje spadaju upravo u najrizičniju grupu, a osim godina, princ Filip je u strahu i zbog svog narušenog zdravlja

Kraljica Elizabeta i princ Filip: Otišli u izolaciju. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

16.3.2020

Pandemija koronavirusa uplašila je i britansku kraljicu Elizabetu II, koja je zbog toga napustila Bakingemsku palaču i otišla u dvorac Vindzor, gdje će sa suprugom, princem Filipom (Phillip) ostati u karantinu dok traje vanredna situacija.

To ne treba nikoga čuditi s obzirom na to da njih dvoje spadaju upravo u najrizičniju grupu, a osim godina, princ Filip je u strahu i zbog svog narušenog zdravlja.

- Ona je dobrog zdravlja, ali svima je bilo jasno da je za nju najbolje da ode u dvorac. U posljednje vrijeme susretala se sa mnogo ljudi, a uz to za nekoliko će sedmica napuniti 94 godine, zato su svi smatrali da je za nju najbolje da se skloni na vrijeme - otkrio je izvor blizak kraljevskoj porodici.




Kraljica i princ s Harijem, Arčijem i Megan. Agencije

No, nisu to jedine novosti vezane uz kraljicu i njenu porodicu. Iako je u posljednje vrijeme svaki potez njenog omiljenog unuka, princa Harija (Harry) i njegove supruge Megan Markl (Meghan Markle) za nju bio itekako bolan, posebno nakon što su odlučili napustiti kraljevsku porodicu i započeti samostalan život, njegova posljednja odluka vratila joj je osmijeh na lice.

Naime, princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) prihvatili su kraljicin poziv da joj se ove godine pridruže i ljeto provedu s njom u njenom ljetnikovcu u Škotskoj - Balmoralu, a prvi bi put tamo trebao doći i maleni Arči (Archie), koji će u maju napuniti jednu godinu.

Osim u Balmoralu, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa (Sussex) navodno bi neko vrijeme trebali provesti i s Harijevim ocem, princom Čarlsom (Charles) i Kamilom (Camilla) u Birkhalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.