ZAŠTITA

Sestra Amal Kluni pronašla način kako da spasi dizajnerski posao

Izrada zaštitnih maski koje služe kao preventivna zaštita

Alamudin: Opremili smo vas "Le Masqueom". Agencije

Avaz.ba

17.3.2020

Poput nekoliko velikih modnih brendova, neki manji dizajneri okrenuli su se osmišljavanju i izradi zaštitnih maski koje služe kao preventivna zaštita od koronavirusa. Jedna od takvih je Tala Alamudin le Talek (Alamuddin Le Tallec), starija sestra Amal Kluni (Clooney).

Tala je iznenadila svoje fanove i kupce kad je prije nekoliko dana u svoju standardnu ponudu dizajnerskog brenda uvrstila novi asortiman "Le Masque" - zaštitnih maski za lice.

Po cijeni od 25 funti (oko 53 KM) dostupne su razne veličine, oblici i uzorci maski, a najpopularnije su od traper materijala i one životinjskog uzorka.

Tala živi i radi u Singapuru, a svoj brend "Totally Tala" pokrenula je prije tri godine.

- U našem nepredvidivom svijetu, gdje je borba s raznim elementima svakodnevna briga, opremili smo vas "Le Masqueom", posebno dizajniranom maskom za lice koja nudi udobnost sa šarmom. Dio prihoda od "Le Masquea" bit će doniran singapurskom Crvenom križu u znak podrške onima koji su pogođeni ovim virusom - navodi se u objavi dizajnerske radnje.

Tala Alamudin moli kupce na odgovornost i potiče svijest o odgovornijem ponašanju prilikom izlaska u javnost u doba koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.