FASCINANTNO Dobro došlo u ova teška vremena

Provala vijeka: Britni Spirs pohvalila se da je nadmašila Boltov rekord

Dostignuće kako se neće ponoviti

Avaz.ba

Spirs: Puput munje

Foto: Arhiv


Dobro je da ona postoji u ova teška vremena. Porsnula pop zvijezda 90-tih godina Britni Spirs (Britney Spears) imala je vaoma zanimljivu objavu, a čini se da je mislila ozbiljno. Srušila je svjetski rekord na 100 metara koji drži Usein Bolt (Usain), bar tako ona misli.

Ona je na svom Twitteru objavila fotografiju štoperice koja se zaustavila na pet sekundi i 97 stotinki, a pored nje je dala i objašnjenje šta to znači. 

Jet set
Šta se dešava s Britni Spirs

- Po prvi put sam istrčala pet!!! Pobijediti strah i gurnuti se preko granica svojih mogućnosti je ključno u početku. Kada sam u tome uspjela istrčala sam pet. Obično trčim šest ili sedam, a u prvom sam pokušaju imala devet. Sada sam konačno uspjela! Sprint na 100 metara, napisala je Britni.

Njen post naišao je na brojna ismijavanja na društvenim mrežama, a razlog je i više nego jasan. Svjetski rekord muške utrke na 100 metara drži Bolt, koji je prije 11 godina istrčao tu udaljenost za svega 9.58 sekundi. Svjetska rekorderka je Florens Grifit Džijner (Florence Griffith Joyner), koja je 1988. godine postavila rekord u vremenu 10.49.

  • Objava Britni Spirs

    Objava Britni Spirs

    Foto: Twitter


NA VRH

Podijeli članak na