VRIJEME KORONE

Šta raditi u izolaciji: Serije, knjige i oskarovac "Parazit"

Filmovi koje trebate pogledati su i "Gordost i predrasuda", "Klub boraca", "Shutter Island"...

"Parazit" nagrađen Oskarom. Agencije

Avaz.ba

27.3.2020

Mora li izolacija  biti teret? Mada je vrijeme pandemije koronavirusa, život ne treba stati, ali se treba odvijati u okviru uputstava nadležnih. Ovo može biti prilika da učinite sve što ste htjeli učiniti, ali nikad za to niste imali vremena. 

Čitati knjige

Obrišite prašinu s knjiga na policama koje već dugo tamo stoje i uđite u neki drugi svijet te barem na trenutak pobjegnite od svakodnevnih vijesti.

Povezati se s bližnjima

Iskoristite ovu "prisilnu" izolaciju za dublje povezivanje sa porodicom. Razgovarajte o budućnosti i ciljevima koje želite ostvariti. To će napuniti vaše srce, a i članovi porodice će vam dati najbolji savjet, utješiti vas, ali i biti podsticaj za napredak. 

Vježbati 

Jednima to ne znači ništa, dok drugi ne mogu zamisliti svoj život bez tjelesnih vježbi. Na svu sreću, internet vrvi od videosnimaka s vježbama, a svakog dana dnevni boravak možete barem na pola sata pretvoriti u fiskulturnu dvoranu u malom. Kad sve ovo prođe, bit će vam drago što se niste "zapustili".

Educirati se

Surfanje internetom ne mora biti samo čitanje o koronavirusu. Na internetu postoji mnoštvo online kurseva i zanimljivih videozapisa o raznim temama. Vrijeme u izolaciji možete iskoristiti da se educirate, da naučite novu vještinu ili obnovite znanje nekog stranog jezika ili naučite novi jezik.

Proljetno čišćenje

Čišćenje mnogima nije draga aktivnost, ali onaj osjećaj koji u vama prevlada nakon što ga završite, uopće nije loš. Izvucite sve iz ormara, riješite se odjeće koju niste obukli više od godinu, posložite preostalu odjeću. Izbacite sve što vam je viška, bolje ćete se osjećati. Nakon detaljnog čišćenja doma, i zrak će se pročistiti, a to će vam omogućiti lakše disanje i bolje spavanje noću.

Pogledati filmove i serije 

Svako od nas ima popis filmova i serija koje ste željeli, ali nikad niste imali vremena pogledati. Ovo razdoblje je idealno da ih sve prekrižite sa popisa. Donosimo vam i nekoliko "must watch" filmova: "Shutter Island", "Contratiempo", "Parazit", "Klub boraca", "Gordost i predrasuda".

Kuhajte

Ako vam je do sada nedostatak vremena bio izgovor za neznanje o kuhanju, sada nema opravdanja. Kuhajte za sebe i svoju porodicu, a neki će se i sami začuditi da im to predstavlja zadovoljstvo.

Romantične "playliste"

Koliko puta ste šetali gradom sa slušalicama i razmišljali kako morate napraviti "playlistu" najdražih pjesama? Izolacija je izvrsna za izradu "playliste" koju možete koristiti i nakon što ovo razdoblje završi. Napravite "playlistu" za izlete sa prijateljima, za šetnju gradom, za romantične večeri i putem otkrijte neke nove pjesme i muzičare.

Film "Klub boraca". Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.