PANDEMIJA I SLAVNI

I Opra Vinfri donirala 10 miliona dolara za borbu protiv korone

Donacija namijenjena osiguravanju hrane za najugroženije, za djecu, kao i za starije i nezaposlene

Opra Vinfri. Agencije

Avaz.ba

3.4.2020

Modni dizajner Ralf Loren (Ralph Lauren, 80) objavio je prošle sedmice kako njegova kompanija daje 10 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa, a jednak iznos donirala je i Opra Vinfri (Oprah Winfrey, 66).

- Darujem 10 miliona dolara kako bih pomogla Amerikancima u ovoj pandemiji u gradovima širom zemlje i u područjima u kojima sam i sama odrasla - poručila je Opra.

Donacija je namijenjena za osiguravanje hrane za one najugroženije, za djecu, kao i za starije i nezaposlene. Banke hrane i zdravstvene ustanove najčešće su adrese donacija slavnih ličnosti u proteklih nekoliko sedmica, a sve više njih donira djelić svog bogatstva te poziva i druge da se priključe.  

Milionske iznose već su, uz Rafa i Opru, izdvojili i Rijana (Rihanna, 32), Kajli Džener (Kylie Jenner, 22), Arnold Švarceneger (Schwarzenegger, 72), Džimi Felon (Jimmy Fallon, 45), Blejk Lajvli (Blake Lively, 32) i Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds, 43), Kovel (Cowell, 60), Kim Kardašijan (Kardashian 39), Džastin Biber (Justin Bieber, 26) i drugi.

Opra Vinfri. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.