PANDEMIJA

Pjevačica Marijen Fejtful hospitalizirana zbog korone

Najprije se samoizolirala, jer je osjetila simptome prehlade

Fejtful: U životu je izdržala i preživjela mnogo toga. Agencije

Avaz.ba

5.4.2020

Britanska pjevačica, kantautorica i glumica Marijen Fejtful (Marianne Faithfull) prevezena je prošle sedmice u jednu londonsku bolnicu, gdje se liječi od komplikacija nastalih zbog koronavirusa. Njen je menadžer kazao da je pjevačica stabilno i da reagira na terapiju, a njena prijateljica Peni Arkejd (Penny Arcade) potvrdila je za "Rolling Stone" da je Marijen od utorka u bolnici.

Marijen se najprije samoizolirala, jer je osjetila simptome prehlade, a zatim se u prošli ponedjeljak prijavila u bolnicu, gdje je njen test na koronavirus bio pozitivan. U međuvremenu joj se kao posljedica koronavirusa razvila upala pluća.

- U životu je izdržala i preživjela mnogo toga pa bi bilo tragično da je dokrajči virus - rekla je Arkejd, dodavši kako je sa Marijen razgovarala telefonom prošle sedmice dok je bila u izolaciji, ali čini se da ju je koronavirusom zarazio neko od osoba koje se o njoj brinu i povremeno joj dolaze kući ili neko drugi.

I njen bivši suprug Džon Danbar (John Dunbar) potvrdio je da je pjevačica za sada dobro, ali da teško govori i ne smije primati posjete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.