PANDEMIJA

Hulk Hogan o izolaciji: Ovo je Božije djelo, ne trebamo vakcine

Bog nam je poručio da će nam uzeti sve ono što štujemo i idealiziramo

Hogan: Trebamo razmisliti o svemu. Agencije

Avaz.ba

8.4.2020

Bivši profesionalni hrvač, kečer, a onda i holivudski glumac Hulk Hogan pridržava se karantina i ne negira opasnost od pandemije koronavirusa kao što to čine teoretičari zavjera, ali je ponudio svoje objašnjenje cijele ove nelagodne situacije.

- Bog nam je poručio da će nam uzeti sve ono što štujemo i idealiziramo. Uzet će nam sportska takmičenja, muziku, filmove i pozorišta. Ljudi štuju i obožavaju novac pa je ugasio ekonomiju. Ne možemo ni u crkve jer smo zastranili. Možda nam ne treba vakcina protiv virusa nego vrijeme u izolaciji da razmislimo o svemu i vratimo se na pravi put, ka Bogu - zaključio je u podužoj objavi na društvenim mrežama Hogan.

View this post on Instagram

Word up,can you handle the truth my brother only love HH In three short months, just like He did with the plagues of Egypt, God has taken away everything we worship. God said, "you want to worship athletes, I will shut down the stadiums. You want to worship musicians, I will shut down Civic Centers. You want to worship actors, I will shut down theaters. You want to worship money, I will shut down the economy and collapse the stock market. You don't want to go to church and worship Me, I will make it where you can't go to church" "If my people who are called by my name will humble themselves and pray and seek my face and turn from their wicked ways, then I will hear from heaven and will forgive their sin and will heal their land." Maybe we don't need a vaccine, Maybe we need to take this time of isolation from the distractions of the world and have a personal revival where we focus on the ONLY thing in the world that really matters. Jesus.

A post shared by Hulk Hogan (@hulkhogan) on

Podijelio je Hulk mišljenja svojih fanovi. Dio komentatora slaže se s njim, no brojniji su oni koji misle da Hogan nije neko ko bi trebao propovijedati o moralu i vjeri. Pogotovo se ne uplitati u procjene medicinske struke. 

- Ljudima je potrebno cjepivo, a isti taj Bog nam je dao mozak da se njime služimo. Napisao si hrpu gluposti. Mislim da je vrijeme da svoje stavove zadržiš za sebe i da ljudima ne puniš glavu besmislicama - jedan je od mnogobrojnih komentara koji pokazuju da im se Hoganova poruka nije svidjela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.