PANDEMIJA

Sanja Doležal: Ne nosim ni masku ni rukavice

Smanjila sam praćenje vijesti, općenito gledanje televizije

Sanja Doležal. Arhiva

Avaz.ba

13.4.2020

Sanja Doležal (57) u vrijeme pandemije koronavirusa uglavnom je u svoja četiri zida u Zagrebu. Kako je rekla za "Večernji list", prvih je dana manijakalno čistila, pospremala ormare, nervozno iščekivala vijesti i obraćanje Štaba. 

- Nakon nekog vremena shvatila sam da su se u mene uvukli strah i nervoza. Smanjila sam praćenje vijesti, općenito gledanje televizije, gledam tu i tamo neki dobar dokumentarac i čitam. Oduvijek sam puno čitala, nekoliko knjiga paralelno, sada imam vremena pa čitam knjige koje sam dobila od djece za Božić, a još ih nisam stigla pročitati - rekla je Doležal.

Na upit strahuje li od zaraze, pjevačica "Novih fosila" i TV voditeljica je odgovorila:

- Ne nosim masku ni rukavice, perem ruke često kao i uvijek, ali ne družim se s prijateljima, poštujem distancu među ljudima. Ne živim u strahu, ali sam oprezna - iskrena je Doležal.

U samom jeku pandemije koronavirusa Zagreb je pogodio i snažan zemljotres. 

- Nikada u životu nisam osjetila takav strah. Užas. Ne želim ni misliti o tome. Inače nisam paničarka, smireno i trijezno pristupam svakoj situaciji, ali tada sam zaista bila izgubljena. Nisam znala šta ću i kamo ću. Šok, nevjerica, strah i užas. Pokušavate li sami sebi dati odgovor na pitanje zbog čega nam se sve to događa? Već sam dugo svjesna da je ljudska vrsta, nažalost, dovela ovaj naš prelijepi planet do ruba. Poplave, požari, tornada, potresi koji tuku po cijeloj zemaljskoj kugli, zagađenost zraka, voda i oceana, izumiranje životinjskih vrsta... Vjerujem da su mnogi od nas svjesni da je krivac upravo čovjek - rekla je Doležal za "Večernji list".


Sanja Doležal. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.