OPORAVAK

Muž pjevačice Pink: Virus joj je bio napao pluća, teško je disala

Nigdje nismo izlazili, bili smo u potpunoj izolaciji

Pink sa suprugom Kerijem i djecom. Agencije

Avaz.ba

15.4.2020

Sportista Keri Hart (Carey) ispričao je za strane medije detalje borbe svoje supruge, pjevačice Pink i sina Džejmsona (Jamesona) s koronavirusom. Kaže kako je upravo Džejmson dokaz da niko nije imun na pandemiju.

- Bilo je napeto. Oboje su se razboljeli. Moj sin je imao gore simptome, što je pobilo cijelu teoriju da ovo pogađa samo starije ljude. I moja je supruga bila prilično loše. Ima astmu. Koronavirus joj je napao pluća i prsa. Teško je disala - ispričao je Hart u jednoj radijskoj emisiji.

Pjevačica Pink smatrala se ugroženom zbog toga što ima astmu pa je postala zaista nervozna nakon što je vidjela koliko se brzo širi koronavirus.

- Nigdje nismo izlazili, bili smo u potpunoj izolaciji. Živimo u malom gradu i nismo željeli da se neko slučajno zarazi ovim virusom. Samo smo otišli do ljekara i pedijatra - opisao je njen suprug.

Nakon što je saznala da se zarazila, Pink je kritizirala vladu što testiranja nisu široko dostupna, jer je bolest ozbiljna.

- Ljudi moraju znati da bolest utječe na mlade i stare, zdrave i nezdrave, bogate i siromašne, a testiranje moramo učiniti besplatnim i široko dostupnim kako bismo zaštitili svoju djecu, naše porodice, prijatelje i naše zajednice - rekla je. 

Pjevačica je donirala milion dolara kako bi podržala zdravstvene radnike koji se svakodnevno bore s virusom. Pink se oporavila od koronavirusa, kao i njen sin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.