OPORAVAK Bilo je napeto

Muž pjevačice Pink: Virus joj je bio napao pluća, teško je disala

Nigdje nismo izlazili, bili smo u potpunoj izolaciji

Avaz.ba

Pink sa suprugom Kerijem i djecom

Foto: Agencije


Sportista Keri Hart (Carey) ispričao je za strane medije detalje borbe svoje supruge, pjevačice Pink i sina Džejmsona (Jamesona) s koronavirusom. Kaže kako je upravo Džejmson dokaz da niko nije imun na pandemiju.

- Bilo je napeto. Oboje su se razboljeli. Moj sin je imao gore simptome, što je pobilo cijelu teoriju da ovo pogađa samo starije ljude. I moja je supruga bila prilično loše. Ima astmu. Koronavirus joj je napao pluća i prsa. Teško je disala - ispričao je Hart u jednoj radijskoj emisiji.

Pjevačica Pink smatrala se ugroženom zbog toga što ima astmu pa je postala zaista nervozna nakon što je vidjela koliko se brzo širi koronavirus.

- Nigdje nismo izlazili, bili smo u potpunoj izolaciji. Živimo u malom gradu i nismo željeli da se neko slučajno zarazi ovim virusom. Samo smo otišli do ljekara i pedijatra - opisao je njen suprug.

Opis: Instagram

Pink

Nakon što je saznala da se zarazila, Pink je kritizirala vladu što testiranja nisu široko dostupna, jer je bolest ozbiljna.

- Ljudi moraju znati da bolest utječe na mlade i stare, zdrave i nezdrave, bogate i siromašne, a testiranje moramo učiniti besplatnim i široko dostupnim kako bismo zaštitili svoju djecu, naše porodice, prijatelje i naše zajednice - rekla je. 

Pjevačica je donirala milion dolara kako bi podržala zdravstvene radnike koji se svakodnevno bore s virusom. Pink se oporavila od koronavirusa, kao i njen sin.

Više o temi Koronavirus

NOVA ŽARIŠTA
Novih 46 slučajeva u Kini
U PROTEKLA 24 SATA
U RS evidentirano pet zaraženih koronavirusom
NA VRH

Podijeli članak na