FRANŠIZE

Snima se prednastavak „Igre gladi“, ali bez Dženifer Lorens

Radnja smještena 64 godine prije događaja iz prve knjige „Igre gladi“

L. K. P. / Avaz.ba

23.4.2020

Knjiga „The Ballad of Songbirds and Snakes“ autorice Suzanne Kolins (Collins), poznate po seriji knjiga „Igre gladi“ prema kojima su snimljeni veliki filmski hitovi bit će objavljena idući mjesec, preciznije 21. maja. Ona je sada potvrdila kako će i njena nova knjiga dobiti filmsku verziju, i to kao prednastavak franšize „Igre gladi“.

Radnja knjige „The Ballad of Songbirds and Snakes“ smještena je 64 godina prije događaja iz prve knjige „Igre gladi“ i prati 18-godišnjeg Korionalusa Snoua (Coriolanus Snow) prije nego što je postao zli predsjednik Snou kojeg u filmskoj trilogiji glumi Donald Saderland (Sutherland). Prema dijelovima knjige koje je objavio magazin "Entertainment Weekly", Snou je privilegirani tinejdžer koji želi više, ali ne ono u šta se kasnije pretvorio. U to vrijeme, on je bio šarmantan, prijateljski nastrojen i smatran herojem.

Film će režirati Frensis Lorens (Francis Lawrence), koji je već režirao filmove „Igre gladi: Plamen“ i oba dijela filma „Igre gladi: šojka rugalica“. S obzirom na spomenutu radnju knjige, Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) neće ponoviti ulogu Ketnis Everdin (Katniss Everdeen) u novom filmu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.