HOLIVUD

Zaljubljena žena nekad je bila ružno pače

U braku je 22 godine s glumcem Džejmsom Brolinom, a bila je u vezama sa mnogim poznatim muškarcima

Barbra Strejsend. Agencije

Avaz.ba

24.4.2020

Pjevačica i glumica Barbra Strejsend (Streisand) danas slavi 78. rođendan. Dobitnica dva Oskara i brojnih muzičkih nagrada ima imovinu vrijednu 400 miliona dolara, ali je njen život daleko od bajke.

Nekoliko mjeseci nakon njenog prvog rođendana 1943. umro joj je otac u 34. godini od komplikacija koje je uzrokovao epileptički napad. Sva briga o njoj i starijem bratu pala je na majku Dianu, koja je radila slabo plaćen posao, zbog čega su se borili sa siromaštvom.

Pjevačica je svojevremeno objasnila kako se osjećala drugačije od druge djece i patila zbog očeve smrti.

- Svima je otac dolazio sa posla na kraju dana, moj nije.

Majka se trudila da plati sve račune i prehrani djecu, ali nije im posvećivala pažnju, koja je Barbri nedostajala. 

- Kada sam htjela ljubav od nje, ona bi mi dala hranu -  rekla Strejsend.

Pjevačica je živjela u Bruklinu, a gledajući televiziju i odlazeći u kino, sanjarila je o glumačkoj karijeri.

- Uvijek sam htjela biti neko, biti slavna - govorila je Barbra.

Prvu glumačku priliku dobila je 1957. u predstavi "Playhouse" u Njujorku, a nakon toga je svake sedmice pjevala u noćnom klubu prije komičarske tačke. Pravu priliku ipak je dočekala 1968., kada je dobila glavnu ulogu u filmu "Smiješna djevojka", a godinu poslije za nju je osvojila filmsku nagradu Oskar. Drugi zlatni kipić dobila je 1977. za najbolju originalnu pjesmu "Evergreen" u filmu "Zvijezda je rođena".


Barbra Strejsend. Agencije

Tokom svoje duge muzičke karijere, Barbra je snimila čak 50 studijskih albuma. Osvojila je 10 Gremija, pet Emija i posebne nagrade Toni. Pjevačica se udavala dvaput, a njen prvi muž je bio glumac Eliot Gould (Elliot), s kojim je dobila sina Džejsona (Jason).

Barbra je 22 godine u braku s glumcem Džejmsom Brolinom (James, 79), a bila je u vezama sa mnogim poznatim ličnostima. Pjevačica je bila i s tenisereom Andreom Agasijem (Agassi), a on je u svojoj biografiji napisao kako mu nije nimalo smetalo što je 20 godina starija od njega.

- Prigovori javnosti samo su dodavali začina našoj vezi. Činilo se kao da je naš odnos zabranjen i još jedan način mog buntovništva - istaknuo je.

Pjevačica je ostvarila rekordne prodaje svojih albuma i nalazi se na listi najprodavanijih muzičara u historiji sa zavidnom brojkom od 145 miliona primjeraka. Za mnoge je najpoznatiji njen hit "Woman in love" ("Zaljubljena žena").

Iako je mnogo njenih kolegica pokleknulo plastičnoj hirurgiji, ona je godinama ignorirala kritike na račun svog nosa. Javnost je žestoko komentirala njen izgled i nazivala ju ružnim pačetom. "Kako mogu vjerovati doktorovom smislu za estetiku? Kako da znam da mi neće potpuno promijeniti izgled?", rekla je svojevremeno.

Našla se u središtu pažnju nakon što je klonirala svoju kujicu Samantu (Samantha), jer je ostala slomljena kada je pas uginuo. Otkrila je kako je od kujice, koja je uginula 2017. u dobi od 14 godina, uzela ćelije kako bi stvorila klonove u obliku njeno dvoje novih mladunaca Mis Skarlet (Miss Scarlett) i Mis Violet. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.