NA LISTI

Kanje Vest postao milijarder

Reper godinama vršio pritisak na "Forbes" da bude naveden kao jedan od megabogatih

Vest: Pohvalio se na društvenim rmežama. Agencije

Avaz.ba

25.4.2020

Američki magazin "Forbes" objavio je ime još jednog milijardera. Riječ je o reperu Kanjeu Vestu (Kanye West), koji je postao milijarder velikim dijelom zahvaljujući košarkaškim patikama s njegovim imenom koje je razvio u saradnji s "Adidasom".

Reper je godinama sarađivao s "Nikeom", ali je saradnja prekinuta 2013. godine, kada je odlučio pozajmiti svoje ime "Adidasu". Godine 2015. zajedno su lansirali i prve patike, a taj potez se ispostavio veoma isplativ za Kanjea. Par najnovijih patika sa potpisom Kanjea Vesta u SAD košta 200 dolara.

Reper se sada i na društvenim mrežama pohvalio da je konačno postao milijarder.

View this post on Instagram

A billy 👋🏾💰#kanyewest

A post shared by Kanye West (@kanyew.est) on

"Forbes" je, također, naveo kako je Kanje godinama vršio pritisak na časopis da bude naveden kao jedan od bogatih s njihove liste, ali to nije učinjeno, jer su iz "Forbesa" navodili da nemaju dovoljno dokaza. 

Vest je drugi američki reper koji se nalazi na "Forbesovoj" listi, lani je na ovu listu uvršten Džej-Zi (Jay-Z), dok je Vestova supruga Kim Kardašijan (Kardashian) već neko vrijeme među "Forbesovim" najbogatijim ljudima svijeta sa 1,3 milijarde dolara.

View this post on Instagram

Gotta live a little 🤷🏾‍♂️ #kanyewest

A post shared by Kanye West (@kanyew.est) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.