VELIKI DAN

Princeza Šarlot slavi peti rođendan, otkriveno kako će kraljica učestvovati

Vilijam , Kejt i njihovo troje djece - šestogodišnji princ Džordž, slavljenica Šarlot i dvogodišnji princ Luis, u izolaciji su u Norfoku

Princeza Šarlot. Agencije

Avaz.ba

27.4.2020

Britanska princeza Šarlot (Charlotte) proslavit će svoj peti rođendan uz tortu, igru i videopoziv na Zoomu sa svojom prabakom, kraljicom Elizabetom II

Vojvoda i vojvotkinja od  Kembridža organiziraju videopoziv kako bi Šarlot sljedeću subotu mogla provesti uz porodicu i prijatelje i pritom se pridržavati mjere fizičke udaljenosti uvedene u borbi protiv pandemije. 

Vilijam (William), Kejt (Kate) i njihovo troje djece - šestogodišnji princ Džordž (George), slavljenica Šarlot i dvogodišnji princ Luis (Louis) - u izolaciji su u Norfolku, ali će se potruditi da se Šarlot zabavi na svoj rođendan sljedeće sedmice uprkos nezabilježenim okolnostima na koje je koronavirus prisilio svijet.

Vila Anmer Hol, kraljičin svadbeni poklon Vilijamu i Kejt, nalazi se na prostranom imanju Sandringhem. Porodica može uživati u dugim šetnjama i pikniku, a i dalje biti u izolaciji.  

- Prabaka će joj se pridružiti na njen veliki dan - otkrio je izvor za "The Sun".

Kraljica sa svojim suprugom boravi u dvorcu Vindsor. Vojvoda od Edinburga, 98-godišnji princ Filip vrlo je vezan uz malenu Šarlot i također bi trebao sudjelovati u videopozivu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.