ISKUSTVO

Đorđe David: Bilo je kao da su me napali demoni

Kašljao sam kao da te neko nožem cijepa od Adamove jabučice do donjeg dijela trbuha, to je maltretiranje, rekao je David

David: Pobijedio koronavirus. Agencije

Avaz.ba

30.4.2020

Da koronavirus ne bira, pokazale su brojne slavne ličnosti koje su oboljele. Jedan od njih je i srbijanski muzičar Đorđe David (55), koji se uspješno izliječio. Sada je gostovao u emisiji "Ami G show" i podijelio je svoje iskustvo sa svima. 

- Samo ću reći da sam 20. marta shvatio da nemam osjete mirisa ni okusa. Pojavilo se zujanje u ušima. Suze i sluz iz nosa i očiju, temperatura koja raste. Počeo sam teturati, ali sam se i dalje držao. Nakon toga sam utrnuo iznutra, cijelo tijelo, a od glave do pete osjećao sam kao da me neko najžešće štipa. Temperatura ide na 39, ječiš... Imaš osjećaj da su te napali demoni - ispričao je muzičar.

Đorđe ja prije dvadesetak dana pobijedio virus i tada je napustio bolnicu. Kaže da je sve eskaliralo 24. marta.

- Tada sam imao prekid filma, budim se s osjećajem da sam drijemao 45 minuta, a ono 12 popodne. Izmjerio sam temperaturu i postalo mi je jasno da sam u debaklu i da ne mogu više sebe lagati i da je to to. Kašljao sam kao da te neko nožem cijepa od Adamove jabučice do donjeg dijela trbuha, to je maltretiranje - rekao je.

Otkrio je i da su ga odmah zadržali te da mu nisu dali da uzme stvari.

- Imam rupe u pamćenju, jer je to polusvjesno stanje - zaključio je pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.