SCENA Pjevačica ima jake bolove

Severina mora na operaciju?

Kad krenu jaki bolovi naguta se lijekova ili primi injekciju

L. S. R. /Avaz.ba

Severina

Foto: Arhiva


Severina Kojić već godinama muku muči sa kičmom, a fizioterapija na koju ide, sve manje joj pomažu, pa je operacija navodno sve izvesnija opcija, pišu mediji u Srbiji.

Severina pokušava da izbjegne tako radikalnu metodu, užasava se operacije kičme. Zato godinama isprobava sve metode liječenja za koje čuje. Kada su joj se prvi put pojavili bolovi mislila je da je to bezazleno. Svakog bole leđa kad predugo stoji ili sjedi, ali to je postalo učestalo. Tada je potražila pomoć najboljih stručnjaka koji su joj rekli da je jedino rješenje operacija -  počinje priču dobro obavješten izvor, a prenose mediji pisanje "Sveta".

 - Njoj to nije odgovaralo, pa je krenula po drugo mišljenje, uvjerena da skalpel može da se izbjegne. Razni fizioterapeuti su joj obećavali poboljšanje, neki i potpuno izliječenje. Sve je probala, gubila vrijeme, bacala silne pare, ali jednostavno ne može. Nakratko, bol se smanji, ali opet se vrati i to vreme olakšanja sve je kraće. Kažu da su njeni problemi sa kičmom posljedica stajanja.

  • Severina

    Severina

    Foto: Arhiva


Plus ona je cijeli život na štiklama. Zatim, skače na bini, igra… I nije jedina koja se bavi tim poslom, a ima problem sa kičmom. Sve vrijeme ona radi vježbe koje su joj preporučili fizijatri. Pazi na držanje, ali bolovi ne nestaju. Operacija postaje sve izvesnija opcija, ali Seve se jako plaši. Svjesna je da postoji opasnost od komplikacija, posljedica, pa čak i toga da ostane invalid. Zato i trpi, kad krenu jaki bolovi naguta se lijekova ili primi injekciju i očigledno dok ne bude pala u krevet neće pristati da ode pod nož. Naravno, tu je i strah koliko bi trajao oporavak. Koliko ne bi smjela da radi i da bude aktivna, jer ipak ona od toga živi. A tek sada ne može sebi priuštiti taj luksuz da mjesecima leži - tvrdi dobro obavješten izvor.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na