HOLIVUDSKI VELIKANI Slavni reditelj snimio kratki kućni film ovlastitom iskustvu izolacije tokom pandemije koronavirusa

Skorseze otvorio dušu, nisam morao raditi, ali onda me obuzela anksioznost

Doživjeti to vrijeme znači shvatiti da zapravo postojiš, čak i kad samo sjediš i ne radiš ništa - kada toga postaneš svjestan, osjetiš olakšanje i slobodu - ispričao je 77-godišnji Skorseze

L. K. P. / Avaz.ba

Proslavljeni američki reditelj Martin Skorseze

Foto: Agencije


Proslavljeni američki reditelj Martin Skorseze (Scorsese) snimio je kratki kućni film o vlastitom iskustvu izolacije tokom pandemije koronavirusa, koji je premijerno prikazan u četvrtak na programu BBC Two. Slavni filmaš u njemu je otkrio kako mu je karantina isprva došla kao veliko olakšanje, s obzirom na njegovu poslovno pretrpanu 2020. godinu, no poslije ga je, priznao je, obuzela anksioznost.

- Nisam mislio da će sve ovo što nas je zadesilo biti tako intenzivno. Naporno smo radili na toliko različitih projekata, stvari su se samo kotrljale, a onda je odjednom došlo do rušenja i zaustavljanja...

  • Skorseze: snimio je kratki kućni film o vlastitom iskustvu izolacije tokom pandemije koronavirusa

    Skorseze: snimio je kratki kućni film o vlastitom iskustvu izolacije tokom pandemije koronavirusa

    Foto: Twitter


-U početku mi je laknulo. Nisam trebao nigdje ići, nisam morao raditi... A onda je nastupila tjeskoba... Shvatio sam da sam sad potpuno sam sa sobom i vrijeme je poprimilo drugi aspekt. Doživjeti to vrijeme znači shvatiti da zapravo postojiš, čak i kad samo sjediš i ne radiš ništa - kada toga postaneš svjestan, osjetiš olakšanje i slobodu - ispričao je 77-godišnji Skorseze, a prenosi BBC.

Sve dok koronavirus nije zaustavio svjetsku filmsku industriju, slavni reditelj radio je na svom prvom vesternu "Killers of the Flower Moon" s Leonardom Dikaprijem (DiCaprio) i Robertom De Nirom u glavnim ulogama.

- Još ne znam kada ćemo moći započeti produkciju ovog filma... Ali znam da ćemo ga, zahvaljujući milosti vremena i života, nekako ipak producirati. Kakva će ta produkcija biti, u to baš i nisam siguran... No radujem se budućnosti jer ću sa sobom ponijeti sve što sam bio prisiljen naučiti u ovim okolnostima - a to je biti u stanju brinuti se o ljudima koje volite i biti s njima koliko god možete - zaključio je Martin.

Više o temi Martin Scorsese

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na