HOLIVUDSKI VELIKANI

Skorseze otvorio dušu, nisam morao raditi, ali onda me obuzela anksioznost

Doživjeti to vrijeme znači shvatiti da zapravo postojiš, čak i kad samo sjediš i ne radiš ništa - kada toga postaneš svjestan, osjetiš olakšanje i slobodu - ispričao je 77-godišnji Skorseze

Proslavljeni američki reditelj Martin Skorseze. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

29.5.2020

Proslavljeni američki reditelj Martin Skorseze (Scorsese) snimio je kratki kućni film o vlastitom iskustvu izolacije tokom pandemije koronavirusa, koji je premijerno prikazan u četvrtak na programu BBC Two. Slavni filmaš u njemu je otkrio kako mu je karantina isprva došla kao veliko olakšanje, s obzirom na njegovu poslovno pretrpanu 2020. godinu, no poslije ga je, priznao je, obuzela anksioznost.

- Nisam mislio da će sve ovo što nas je zadesilo biti tako intenzivno. Naporno smo radili na toliko različitih projekata, stvari su se samo kotrljale, a onda je odjednom došlo do rušenja i zaustavljanja...


Skorseze: snimio je kratki kućni film o vlastitom iskustvu izolacije tokom pandemije koronavirusa. Twitter

-U početku mi je laknulo. Nisam trebao nigdje ići, nisam morao raditi... A onda je nastupila tjeskoba... Shvatio sam da sam sad potpuno sam sa sobom i vrijeme je poprimilo drugi aspekt. Doživjeti to vrijeme znači shvatiti da zapravo postojiš, čak i kad samo sjediš i ne radiš ništa - kada toga postaneš svjestan, osjetiš olakšanje i slobodu - ispričao je 77-godišnji Skorseze, a prenosi BBC.

Sve dok koronavirus nije zaustavio svjetsku filmsku industriju, slavni reditelj radio je na svom prvom vesternu "Killers of the Flower Moon" s Leonardom Dikaprijem (DiCaprio) i Robertom De Nirom u glavnim ulogama.

- Još ne znam kada ćemo moći započeti produkciju ovog filma... Ali znam da ćemo ga, zahvaljujući milosti vremena i života, nekako ipak producirati. Kakva će ta produkcija biti, u to baš i nisam siguran... No radujem se budućnosti jer ću sa sobom ponijeti sve što sam bio prisiljen naučiti u ovim okolnostima - a to je biti u stanju brinuti se o ljudima koje volite i biti s njima koliko god možete - zaključio je Martin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.