GDJE SU ŠTA RADE

Ovako danas izgleda Milijana iz "Đekne"

Tada je bila mlada, neiskusna i tek na drugoj godini Akademije, a danas u 54. mnogi kažu da je postala prava bomba

L. K. P. / Avaz.ba

2.6.2020


Hrvatsku glumicu, Arijanu Čulina (54) cijeli Balkan pamti je po ulozi naivne Milijane iz serije "Đekna još nije umrla, a ka' će, ne znamo". Tada je bila mlada, neiskusna i tek na drugoj godini Akademije, a danas u 54. mnogi kažu da je postala prava bomba.


Arijana Čulina. Instagram

Ona je tada, krajem osamdesetih bila na Akademiji u Beogradu, a ova uloga bila je toliko autentična da je se i trideset godina nakon emitovanja serije svi sa naših prostora sjećaju.

Iako je igrala u brojnim hrvatskim humorističkim serijama, Čulina je tek nedavno debitovala na filmskom platnu. Naime, Arijana je, s ekipom filma "Ne gledaj mi u tanjir" gostovala na FEST-u, prije tri godine, na kojem je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.


Čulina: Danas u 54. mnogi kažu da je postala prava bomba. Instagram

- Ovo je za mene jedan vrlo emotivan trenutak i sada znam kako se osjećaju ovi na dodjeli Oskara. Samo da mi ga ne uzmu sada - našalila se kada je preuzimala nagrade i dodala da je nagradu posvetila profesoru Predragu Bajčetiću, u čijoj klasi je i diplomirala glumu.

Malo njih zna da je ova glumica, koja ima stalni angažman u splitskom pozorištu završila i muzičku školu, na odsjeku za solo pjevanje. Publika u Srbiji je gledala i u serije "Ruža vjetrova".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.