HIT- SERIJE

Hrvatska konačno otvorila vrata "Hilmiji"

To je lijepa vijest, jer oni su nešto odgađali da emitiraju seriju, kaže Isović

Tarik Filipović, Almir Kurt, Emir Hadžihafizbegović. Arhiva

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

10.6.2020

Humoristička serija „Konak kod Hilmije“ sjajnog dvojca, scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukića, uskoro se počinje emitirati u Hrvatskoj na Novoj TV.


Nisu dočekali


Prva sezona serije, u kojoj glavne uloge tumače Emir Hadžihafizbegović i Tarik Filipović te Almir Kurt, Igor Skvarica, Tarik Džinić i drugi, emitirana je u BiH u proljeće i ljeto 2018. godine.

Publika je bila toliko oduševljena da je odbrojavala dane do emitiranja druge sezone, ali taj dan još nije dočekala.

Nekada u to vrijeme se govorilo da bi „Hilmija“ trebao ući u Hrvatsku i Srbiju, ali to je imalo polovičan rezultat, jer u Hrvatsku tek sada ulazi. Stoga je Isović itekako bio sretan kada je od nas saznao da se njegovo djelo uskoro počinje emitirati u Hrvatskoj.

- Vi ste za muštulaka! Ja, uopće, nisam znao tu informaciju. To je lijepa vijest, jer oni su to nešto odgađali da emitiraju. Vidjet ćemo kako će „Hilmija“ proći na hrvatskom tržištu, od toga će, vjerovatno, zavisiti nastavak snimanja – kazao nam je Isović.

Priznaje da jeste bilo nekih teorija što se ova serija, čija je radnja smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata, ne emitira u Hrvatskoj, ali dodaje ništa zvanično.

A što se naše zemlje tiče, tu je situacija gotovo beznadežna.


Feđa Isović. Avaz

Interes televizija

- Generalno, para nema nikada. Ja imam napisane epizode za drugu sezonu „Konaka kod Hilmije“, a da li ćemo nastaviti i kada zavisit će od interesa televizija.  

U Bosni nema ni dinara nigdje, tako da mi zavisimo od hrvatskog i, eventualno, srbijanskog tržišta. I odustali smo da tražimo nekog ako bi finansirao - iskren je Isović

Šta je s "Lud, zbunjen, normalan"

Snimanje novih epizoda „Lud, zbunjen, normalan“ prekinuto je u martu zbog pandemije koronavirusa. Ono što ekipu hit serije koči jeste i teška bolest Mustafe Nadarevića, a Isović je još ranije ustvrdio da bez njega neće raditi. 

- Još ne krećemo sa snimanjem „Lud, zbunjen, normalan“. I zbog korone i još nekih drugih okolnosti. Zagrijavamo se. U niskom smo startu. A što se Mustafe tiče, on se sjeća bolje – govori nam Isović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.