SCENARISTA ZA AVAZ

Feđa Isović: "Nova TV" zaustavila je seriju "Konak kod Hilmije"

Publika želi nastavak „Hilmije“

Scena iz serije "Konak kod Hilmije". Arhiva

Piše: L. Sarajlić-Ramović

16.9.2021

Odluka je definitivno donesena - serija „Lud, zbunjen, normalan“ se više neće snimati iako je scenarista Feđa Isović napisao njen kraj.

- To smo odlučili odmah nakon što je Mustafa Nadarević preminuo, ali sada je to definitivno i konačno - za „Avaz“ je rekao Isović, koji je, uz reditelja Elmira Jukića, tvorac jednog od najuspješnijih TV proizvoda na ovim prostorima u posljednjih 20 godina.


Dvadeset epizoda


Također nam otkriva da gledaoci nikada neće saznati kako se trebala završiti ova megauspješna serija, koja se u cijelom regionu emitirala više od 14 godina.

- Epizode su napisane tako da imaju logičan završetak serije, a ovako je, s Mustafinom smrću, ona naprasno završena. Nikada gledaoci neće biti u prilici da vide kako se serija završava. Dvadeset epizoda nikada se neće emitirati - kaže nam Isović.

Isović, također, s Elmirom Jukićem potpisuje i seriju „Konak kod Hilmije“, koja je 2018. i 2019. bila veliki regionalni hit. Očekivala se nova sezona bosanske verzije serije „Alo, alo“, no ona do danas nije ugledala svjetlost dana.

- Nažalost, meni nije jasno šta se desilo s tom serijom. TV kuće ne pokazuju interes za nastavak snimanja, što je meni žao, jer mi je to jedan od najdražih projekata koje sam radio u životu. Ne vidim da iko pokazuje interesiranje za nastavak te serije, osim publike. Stalno dobivamo vibraciju od publike koja želi nastavak - ističe Isović.


Feđa Isović. Arhiva

Loši termini


Postoje i mišljenja da se TV kuće ustvari plaše „Hilmije“, jer je to serija koja se prilično oštro odnosi prema „sve tri strane“.

- To ne znam... TV kuće, uglavnom, ne pokazuju interes za emitiranje. Neke su je emitirale u vrlo lošim terminima, premijera je bila u ljetnom periodu, što niko ne radi. Serija je faktički postala hit više putem interneta nego putem TV-a - govori Isović.

Kaže da je bio uvjeren da će „Konak kod Hilmije“ biti uspješan pa je napisao cijelu novu sezonu. Ali...

- TV Nova iz Zagreba zaustavila je seriju, trenutno je kod njih to zaustavljeno - otkriva nam Isović.

Na koncu nam kaže da on radi konstantno, ali da trenutno nije pod ugovorom.

- Imam nekih napisanih serija, nešto ganjam. Nije lako pokrenuti novi projekt, to uvijek znači - hajmo sve ispočetka - dodaje isović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.