BEZ SKALPELA

"Vampirski face lifting" zaludio je poznate

Tretman je proslavila Kim Kardašijan prije sedam godina

Iva Majoli s doktorom. Privatna arhiva

Avaz.ba

9.6.2020

Pomlađivanje krvnom plazmom, odnosno popularno zvano “vampirski face lifting”, postalo je hit među poznatim ličnostima. Tretman je proslavila Kim Kardašijan (Kardashian, 39) prije sedam godina. Tad je objavljena fotografija starlete na tretmanu s izbockanim licem punim crvenih tačkica od krvi.

Riječ je o neinvazivnom tretmanu, bez skalpela, u kojem se pacijentu izvadi krv te posebnom centrifugom odvoji krvna plazma, koja je puna matičnih stanica i faktora rasta. Krvna plazma potom se ubrizgava u lice, dekolte, vrat i ruke tankim iglama. Isti proces ujedno regenerira kožu te pegla bore otpuštajući kolagen u tretirano područje. Potrebna su tri tretmana u razmaku od mjesec. Efekt liftinga traje godinu.

Prije nekoliko dana, nakon pomlađivanja krvnom plazmom kod dr. Nikole Milojevića, Iva Majoli (42) učestvovla je na teniskom turniru u Osijeku. Lice joj je bilo nabubreno pa se nagađa da je Iva paralelno radila negdje i botoks i filere hijaluronskom kiselinom.

- Što god je radila, iz aviona je vidljivo da je jako, jako pretjerala. Sigurno je riječ i o filerima i o botoksu, teško da je samo krvna plazma - kaže  stručnjak za hrvatske medije.


Jelena Veljača. Arhiva

Još jedna teniserka, pišu hrvatski mediji, bila je kod dr. Milojevića na tretmanu krvnom plazmom, a riječ je o Donni Vekić (23).

- Radim na tome da mi koža bude spremna za ljeto - napisala je teniserka uz fotku s dr. Milojevićem, što joj je lajkala i oduševljena Iva Majoli.

Na najmodernijem tretmanu pomlađivanja, krvnom plazmom, bila je i Jelena Veljača (39).


Jelena Veljača nakon tretmana. Instagram

- Nema tu nikakvog rezanja, podizanja, napuhivanja ili peglanja nego vam je koža samo blistavija i bez flekica. Pa sam odlučila staviti fotku u vrijeme tretmana. Ovo sam ja s plazma maskom. Uglavnom, ova me slika jako nasmijavala cijeli dan jer izgledam kao mumija, ali obećajem da ću vam ujutro slikati kako blistam - napisala je Veljača na Instagramu uz fotku s maskom.

Na takvom tretmanu lani je bila i Snježana Mehun (48).

- Nakon zahvata odmah sam otišla na "špicu" na kafu i niko ništa nije primijetio - rekla je poduzetnica i modna dizajnerica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.