TRAGIČNA SMRT MILIONERA

Stiv Bing skočio sa 27. sprta: Ubio se otac sina Elizabet Harli

Bio u depresiji zbog nedostatka ljudskog kontakta tokom karantina

Elizabet harli i Stiv Bing. Arhiva

Avaz.ba

23.6.2020

Stiv Bing (Steve, 56) filmaš, filantrop i otac djeteta Elizabet Harli (Elizabeth Hurley), tragično je preminuo u Los Anđelesu.

Izvor iz policije za TMZ kaže kako je Bing jučer skočio s 27. sprta luksuzne stambene zgrade u kvartu "Century City". Bing je živio u zgradi, a izvori povezani s njim kažu za američki tabloid da je bio u depresiji zbog nedostatka ljudskog kontakta tokom karantina.

Bing, koji je osnovao produkcijsku kuću "Shangri-La Entertainment", navodno je napustio Stenford nakon što je naslijedio 600 miliona dolara od djeda koji se bavio nekretninama. Nakon toga ostvario je karijeru u Holivudu, a prvi film s velikim budžetom koji je producirao bio je "Uhvatite Cartera" (Get Carter, 2000.) sa Silvestrom Staloneom  (Sylvester Stallone).


Stiv Bing. Agencije

Kasnije je uložio gotovo 100 miliona dolara u "Polarni Express" s Tomom Henksom (Hanks) u glavnoj ulozi. Navodno je to bila polovina troškova produkcije, a film je kasnije zaradio gotovo 300 miliona dolara.

Bing je također producirao "Hotel Noir" 2012. Iste godine obvezao se namjeri Bila Gejtsa (Bill Gates) i Vorena Bafeta (Warren Buffet) da većinu svog bogatstva doniraju. Osim toga, često je donirao novac u razne dobrotvorne svrhe.

Imao je dvoje djece, Damjana Harlija (Damian Hurley) iz veze s Elizabet Harli i kćerku Kiru Bonder, koju je dobio s bivšom profesionalnom teniserkom Lisom Bonder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.