IZNENADIT ĆETE SE

Ove holivudske ljepotice jedva su pobijedile anoreksiju

Nisu uvijek mogle da se nose sa slavom, pa su se borile sa teškom bolešću

Demi Mur: Pobijedila bolest. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

7.7.2020


Anoreksija je u Holivudu i te kako zastupljena, o njoj se rijetko piše javno, ali brojne ljepotice priznale su da su se dugo borile sa ovim poremećajem. Poznate holivudske glumice i pjevačice nisu uvijek mogle da se nose sa slavom, pa su se borile sa teškom bolešću. Nećete vjerovati da su sve ove slavne dame preživjele pakao anoreksije.

Neke od njih nikada nisu željele da priznaju svoj problem, iako je bilo očigledno, dok su druge javno govorile o njemu i na taj način bile inspiracija drugim ženama koje se bore sa istim problemom.

Ovih pet holivudskih ljepotica su imale anoreksiju.


Anđelina Đoli. Agencije


Iako nikada nije željela da prizna svoj problem, sve fotografije Anđeline Đoli (Angelina Jolie) dokazale su da se bori sa anoreksijom. Nakon razvoda od Breda Pita (Brad Pitt) drastično je smršivali, a špekulisalo se da ima i rak i da boluje od paranoje.





Demi Lovato. Agencije


Mnogi nisu vjerovali da Demi Lovato, pjevačica koja se proslavila u Diznijevim filmovima boluje od anoreksije, s obzirom na to da čak ima kilograme viška. Ona je otvoreno govorila o svom problemu i priznala da je godinama povraćala hranu koju pojede i izgladnjivala se zbog izgleda.



Demi Mur. Agencije


Nakon razvoda od Eštona Kučera (Ashton Kucher), Demi Mur (Moore), koja je uvijek bila mršavica, počela je da izgleda kao kostur. Prije pet godina paparaci su je uhvatili kako izlazi iz bolnice, a doktori su saopštili da se glumica bori sa anoreksijom.



Lejdi Gaga. Agencije


Kontroverzna pjevačica Lejdi Gaga i veliki humanitarac u jednom trenutku drastično se ugojila, što je izazvalo oštre komentare javnosti. Pjevačica je ubrzo otkrila da se sa bulimijom i anoreksijom borila od 15. godine i da bi žene trebalo da budu sigurne u svoje tijelo.




Lindzi Lohan. Agencije


Lindzi (Lindsay) Lohan glumom je počela da se bavi još kao djevojčica, a kada je postala tinejdžerka, ušla je u svijet skandala, alkohola i droge, pa je završila u zatvoru. U jednom intervjuu 2006. godine Lindzi je priznala da je bila bolesna do anoreksije. Njeno stanje bilo je toliko loše da je mislila da će zbog anoreksije umrijeti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.