KONAČNI PAD

Bil Kozbi u zatvoru puni 83 godine

Slijep je i drži zatvorenicima motivacijske govore

L. S. R. / Avaz.ba

Bil Kozbi

Foto: Agencije


Bil Kozbi (Bill Cosby), nekadašnja neprikosnovena TV zvijezda, danas puni 83 godine.

Zasigurno mu nije do slavlja, s obzirom na to da služi zatvorsku kaznu u ustanovi “SCI Feniks” s maksimalnim osiguranjem.

Osuđen je na tri do deset godina u državnom zatvoru u Pensilvaniji. Odsluži li punu kaznu, imat će 91 godinu kad izađe iz zatvora.

Izgubio diplome

U aprilu 2018. godine Kozbi je osuđen za tri tačke krivičnog djela zbog seksualnog napada. Više od 50 žena optužilo ga je za seksualno zlostavljanje. 

Ova zvijezda doživjela je konačan pad, njegov kip je uklonjen iz holivudskog studija MGM i izgubio je nekoliko počasnih diploma.

Kozbijev portparol Endrju Vajat, pak, tvrdi da mu je u zatvoru “ekstremno dobro”, gdje drži motivacione govore drugim zatvorenicima i stalno vježba kako bi povratio liniju iza rešetaka. 

- Kozbija zatvorenici traže da dođe i govori pred nekima od njihovih grupa za podršku, on je to razmatrao i potom odlučio da prihvati ponudu – rekao je Vajat.

Dodaje da se Kozbi nekad obraća grupama od oko 200 ljudi, ali i da se sastaje sa zatvorenicima nasamo, često u vrijeme obroka.

- Kozbi je slijep pa ne može vidjeti ljude kojima se obraća, ali oni koji mu pomažu unutra mu govore o tome i kažu mu koliko je ljudi bilo u sobi – istakao je Vajat.

  • Bil Kozbi

    Bil Kozbi

    Foto: Agencije


Supruga uz njega

Mada su posljednjih godina u javnost dospjeli degutantni detalji iz života Bila Kozbija, supruga Kamila (Camille) ostala je uz njega. Upoznali su se početkom šezdesetih, a vjenčali su se 1964. godine. Par zajedno ima petero djece, četiri kćerke i sina, koji je 1997. godine ubijen u Los Anđelesu.

Proljetos je zbog pandemije koronavirusa, a Kozbi pripada rizičnoj grupi zbog svojih godina i lošeg zdravlja, tražio dopuštenje da bude pušten iz zatvora, ali to se nije desilo.

Penthaus i politika

Bil Kozbi o zatvorskoj ćeliji u kojoj je smješten govori kao o “svom penthausu”. Ocijenio je da može sagledati čitavu stvar i da je sve ovo što se s njim dešava politički. Dok su drugi zatvorenici tužni što je ikona poput Kozbija u zatvoru, svaki je rekao da vjeruje da nekadašnji glumac služi višoj svrsi, a on sam se složio s tim.

Jet set
Bil Kozbi ostaje u zatvoru

Više o temi Bill Cosby

IZA REŠETAKA
Bil Kozbi ostaje u zatvoru
NA VRH

Podijeli članak na