NOVI ŽIVOT

Otkrivena dijeta pomoću koje se Adel transformisala

Stručnjaci napominju da na ovoj dijeti možete biti samo ako nemate ozbiljnih zdravstvenih problema

L. K. P. / Avaz.ba

Adel: Prepolovila se

Foto: Instagram


Muzička senzacija Adel (Adele) šokirala je svije kada je nadruštvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se vidi da je gotovo prepolovila svoje kilograme. Dok su jedni sumnjali kako je riječ samo o dobrom fotošopu, drugi su se divili njenom novom izgledu.

Sada je konačno otkriveno na kojoj dijeti je pjevačica bila i šta je to što joj je najviše pomoglo, kako bi dobila željeni izgled. Naime, riječ je o "Sirtfood" dijeti uz koju biste, tvrde stručnjaci, u samo sedam dana mogli skinuti tri kilograma, a da se ne odričite poslastica kao što su čokolada, vino i kafa, piše "The Sun".

Ova dijeta se sastoji od dvije faze, a ukupno traje tri sedmice. Nakon toga možete nastaviti s održavanjem rezultata tako da u vašu prehranu uključite što više namirnica bogatih aktivatorima sirtuina.

Medicinski nutricionist Eiden Gogins (Aidan Goggins) otkrio je da je Adel krenula s tim planom prehrane 2016. godine.

  • Adel: Smršavila 44 kilograma

    Adel: Smršavila 44 kilograma

    Foto: Instagram


-Adelina transformacija bila je 90 posto "Sirtfood" dijeta, a samo 10 posto svakodnevne tjelovježbe. Obožavala je tu dijetu. To vam pomaže da izgledate fantastično. Adele je skinula tako 44 kilograma - rekao je Eiden.

Prva faza traje sedam dana i uključuje značajnu redukciju kalorija, do 1.000 kalorija dnevno, te konzumiranje zelenog čaja i malo čokolade.

Cilj je naglo potaknuti mršavljenje. U drugoj fazi koja traje dvije sedmice možete jesti već tri obroka i konzumirati sokove.

Treća faza je da ove dvije faze možete ponavljati koliko god želite, ali nastavite svoju uobičajenu prehranu sa što više Sirt namirnica.

Cilj je povećanje unosa svih zdravih namirnica bogatih tim aktivatorima, a to su jabuke, citrusno voće, peršun, kapare, borovnice, zeleni čaj, soja, jagode, kurkuma, maslinovo ulje, crveni luk, rukola, kelj i druge.

Pjevačica, koja je kombinirala zdravu prehranu sa svakodnevnim vježbanjem, oduševila je fanove nakon što je objavila fotografiju na kojoj se odmah primjetila njena nova figura.

Stručnjaci napominju da na ovoj dijeti možete biti samo ako nemate ozbiljnih zdravstvenih problema.

Više o temi Adele

GUBITAK KILOGRAMA
Otkrivena tajna transformacije slavne Adel
NA VRH

Podijeli članak na