AFERE

Šta radi Nikolina Pišek nakon izbacivanja iz vile

Nadam se da će nam stvari biti vraćene.

Nikolina Pišek. Arhiva

Avaz.ba

11.8.2020

Nikolina Pišek - Ristović odlučila je iza sebe ostaviti sve probleme s vlasnikom vile iz Kaštel Starog iz koje su ona, njen suprug, porodica i prijatelji izbačeni iako su platili 19.0000 eura za 14 noćenja, a kako tvrde, i pokradeni su.

Dan je provela na plaži, a na društvenim mrežama objavila je fotografiju na kojoj nasmiješena gleda prema suncu. 

"Slika dana", kratko je napisala.

Voditeljica tvrdi da su ostali bez stvari u vrijednosti između 275 i 300.000 eura.

- Niko nas iz agencije nije kontaktirao. Nadam se da će nam stvari biti vraćene. Mi smo apelirali na agenciju da kontaktiraju vlasnika, a on je rekao da nije u posjedu naših stvari. Mislim da je sad tu potez na pravosudnim organima, odnosno organima gonjenja", kazala je voditeljica za "Dalmatinski portal".

Tvrdi da je policija je bila vidljivo prisna sa zaštitarima koji se nisu htjeli legitimirati.


Nikolina Pišek. Instagram

- I ja još uvijek ne znam iz koje su zaštitarske tvrtke. Zatim, u par navrata su meni prijetili da će me privesti kada sam fotografirala službenike na javnom mjestu, da bi mi kasnije u stanici rekli da je to potpuno dozvoljeno. Jedan od tih službenika mi je uzeo mobitel i izbrisao fotografije, koje sam ja kasnije vratila jer sam informatički pismenija. Potom su stali na stranu Roka Gale u trenutku kada je moja kćerka pala u nesvijest, kada je došla hitna pomoć. Naime, nisu omogućili pristup pacijentu da je pregledaju jer u tom trenutku nije se znalo je li u padu udarila glavom u pod, polomila vratni kralježak i je li vitalno ugrožena. Nisu dozvolili pripadnicima tima Hitne pomoći da uđu u kuću, nego je ona bila doslovce iznesena i utrpana u kombi i odvezena na Firule. Znači, onemogućili su zakonsko postupanje djelatnicima Hitne pomoći - kazala je, između ostalog, Nikolina.

U policiju su privedeni i ona i suprug Vidoje Ristović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.