AVAZ SAZNAJE

Sin Amela Tuke rodit će se u Veroni

Termin porođaja 10. septembar

Bračni par Tuka: U iščekivanju prinove. ARHIV

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

2.9.2020

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka i njegova supruga Amina, kćerka poznate zeničke advokatice Nermine Pivić, otputovali su u Italiju, gdje čekaju rođenje svog prvog djeteta, saznaje “Dnevni avaz”.

U iščekivanju

Kako se bliži termin za porođaj, mladi par Tuka otputovao je u Veronu, gdje će se i roditi, saznajemo, njihov sin. Saznajemo da je termin porođaja 10. septembar, a budući roditelji su u slatkom iščekivanju.

Informacija da su otputovali u Italiju, tačnije u Veronu, ne čudi s obzirom na to da je Tuka, ustvari, i napravio svjetske rezultate u atletici zahvaljujući Đaniju Gidiniju (Gianni Ghidini), treneru iz Italije, u koju se otisnuo da bi napredovao u atletici. 

Naš najbolji atletičar najprije se, kao i većina njegovih vršnjaka, isprobao u fudbalu i to trenirajući u Rudaru iz Kaknja, bavio se karateom, a njegov put u atletiku odredit će takmičenje u atletici kada je predstavljao školu na jednom takmičenju i osvojio prvo mjesto u utrci na 400 metara.


Amel sa suprugom. AVAZ

Budući Italijan

Bit će interesantno pratiti hoće li sin, budući Italijan s bh. genima, jednoga dana postati uspješan sportista, baš kao što je to njegov otac Amel.

Volim te..

Povodom deset mjeseci braka, Amina je na svom Facebook profilu objavila emotivan status:

- Volim te jednostavno, bez problema ili ponosa: volim te ovako jer ne znam nijedan drugačiji način kako te voljeti nego ovako, u kojem ne postojimo "ja" ili "ti", tako intimno da je tvoja ruka na mojim prsima moja ruka, tako intimno da, kada zaspim, tvoje se oči sklapaju...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.