HRVATSKI MUZIČAR

Cetinski: Radi se psihoza na ljudima

Cetinski: Ne okrivljujem nikoga. Ahriv

Avaz.ba

7.9.2020

Hrvatski muzičar Tony Cetinski (51) gostovao je u RTL Direktu gdje se osvrnuo na Festival slobode, koji se održao u subotu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 

Na Festivalu slobode nastao je incident kada je Hitna pomoć došla jer je navodno jednom demonstrantu pozlilo. Vozilo je nakratko ušlo među ljude, na što su prosvjednici negodovali i zviždali, a organizatori su molili okupljene da propuste vozilo.

- Ne okrivljujem nikoga. Pokušavam shvatiti onoga tko je vozio i djevojke koje su bile u vozilu. Nadam se da će policija otkriti što je bilo, ako je bilo. Ali.. Čista je sreća da kada je vozilo krenulo natrag nije pregazilo dijete, jedna trudnica je bila tamo i jedan gospodin na štakama. To je bila situacija koja nije bila nimalo blaga i moglo je tu eskalirati. Ljudi su se uplašili i opet se dogodio taj strah - tvrdi Tony. 

Na pitanje što je bila glavna poruka demonstranata odgovara: 

- Pa ne znam. Ono što sam ja doživio od jutra dok smo obilazili domove za starije osobe, taj neki sjaj u očima, neki su plakali, emocije su bile jake.

Priznao je i da je preskakao neke parole koje su se našle na transparentima u subotu na prosvjedu.

- Nije ni njima u Stožeru lako. To su liječnici i imam mnogo medicinskih djelatnika koji su mi prijatelji, ali oni nemaju veze s onim što se radi. A radi se nešto drugo - kazao je. 

Također, tvrdi da pandemija i razne zabrane jako utječu na psihičko stanje građana.  

- Radi se psihoza na ljudima. To nije u redu. Ta situacija stvara u ljudima očaj. Gledaš ljude i vidiš očaj, ali taj se očaj pretvorio u veliku ljubav. Bili su željni istine - tvrdi Cetinski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.