NEPOZNATI DETALJI

Kako je umrla glumica Naja Rivera

Zaposlenik u tvrtki koja je Riveri iznajmila brod ponudio prsluk za spašavanje, ali je ona odbila

Naja Rivera. Agencije

Avaz.ba

12.9.2020

Otkriveni su novi detalji smrti glumiceNaje Rivere (Naya), koja se u julu tragično utopila na području jezera Piru, gdje je s četverogodišnjim sinom unajmila brod i otišla na plivanje.

U popunjenom izvještaju i autopsiji opisani su posljednji trenuci koje je Rivera provela u društvu svog sina. Tamo je navedeno da su glumica i dječak brojili do tri prije no što su skočili s broda u jezero kako bi plivali, piše  "Entertainment News". 

- Vrlo brzo nakon što su skočili u jezero, glumica je rekla sinu da se vrati na brod te mu je pomogla popeti se na njega. Zatim je počela dozvati upomoć te je mahala rukom u zraku u nadi da će ih neko vidjeti. Uskoro je nestala pod površinom jezera -  piše u izvještaju.


Naja sa sinom. Agencije

Također se navodi da je zaposlenik u tvrtki koja je Riveri iznajmila brod ponudio prsluk za spašavanje, ali je ona odbila. Unatoč tome, stavio joj ga je u brod.

Njegove riječi potvrdila je policija, koja je pronašla prsluk u brodu tokom pretrage.

Glumicina majka Jolanda Previtire (Yolanda) rekla je da je njena kćerka znala dobro plivati i da je planirala otići sa sinom na piknik, ali je umjesto toga unajmila brod.

Izvještaj također daje detaljan popis onoga što je pronađeno u Riverinoj torbici, uključujući njen mobitel, šprice s ružičastom tekućinom, iskaznicu i recept za amfetamin.

Tri limenke alkohola nalazile su se u blizini torbice. Jedna limenka bila je prazna, jedna otvorena, a jedna neotvorena.

Riverina osmrtnica potvrđuje da je uzrok smrti bio utapanje i da je umrla u samo nekoliko minuta. Glumica je pokopana u Memorijalnom parku u Los Anđelesu 24. jula toko privatne komemoracije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.