NEOČEKIVANO

Serija za koju većina nije ni čula srušila je rekord Emmyja i ušla u historiju

"Schitt's Creek" emitirao se od 2015. godine, a šesta i posljednja sezona završila je prije nekoliko mjeseci

"Schitt's Creek". agencije

Fu. M. / Avaz.ba

22.9.2020

Neočekivani hit male televizijske mreže Pop TV-a ušao je u historiju nakon ovogodišnje dodjele Emmyja na kojoj je pokupio devet kipića, uključujući nagradu za najbolju komičnu seriju i one za glumu.

"Schitt's Creek" emitirao se od 2015. godine, a šesta i posljednja sezona završila je prije nekoliko mjeseci, iako će je korisnici Netflixa moći gledati tek sljedeći mjesec.

Posljednja sezona serije o bogatoj porodici koja je nakon bankrota prisiljena preseliti se u zabačeni grad koji su jednom kupili iz šale pokupila je brojne hvalospjeve kritičara, a razvalila je konkurenciju na "Oscarima za serije", kako se tepa nagradi Emmy.

Prvi Emmy za ulogu u komičnoj seriji osvojio je Eugen Levi (Eugene Levy)  za ulogu glave porodice Džonija Risa (Johnny Rose). Kanadska glumica Ketrin Ohara (Catherine O’Hara) osvojila je svoj prvi Emmy za sjajnu ulogu njegove supruge Mori (Morie).

Kipići za seriju zatim su zaredali, a osvojili su ih Danijel Lejvi i Eni Marfi (Annie Murphy) za sporedne uloge, ali dobila je nagrade i za scenarij, režiju te najbolju humorističku seriju godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.